Coworking pro fajnšmekry. Takto vypadá pojízdná kancelář, která je poháněna slunečními paprsky

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Ačkoliv po světě neustále vznikají nová coworkingová centra (včetně chystaného WeWorku na pražské Národní třídě), která se od ostatních liší ve vybraných detailech, v jádru jsou pořád stejná. Stále jde o budovy s kancelářskými místnostmi, jež mají jednotlivcům či menším týmům sloužit jako ideální prostředí k práci. Mnoho tvořivých lidí však nedokáže kreativně pracovat mezi zdmi z betonu a potřebují čerpat inspiraci odjinud než jen z motivačních obrazů a „pracujících“ lidí okolo nich.

Právě to si uvědomuje i jihoafrické centrum Work & Co, které přichází se zajímavým řešením, jak s coworkingovými prostory doslova pohnout. Navrhlo proto mobilní kancelář na principu přívěsného vozíku, kterou lze přichytit za tažné zařízení auta a odvézt ji tam, kam bude třeba. Na první prostor nazvaný „Nova“ vypadá jako běžný plážový stánek, ve kterém se prodává občerstvení. Po bočních stranách má dvě širokoúhlá okna, která se dají dle potřeb různě otevírat, přičemž v zadní části „kancelářského prostoru na kolečkách“ jsou k dispozici klasické dveře pro vstup. To zajímavější se však odehrává na střeše a uvnitř.

nova-czechcrunch2

Na ploché střeše tohoto decentně provedeného, tmavě černého modulu je totiž k dispozici několik solárních panelů, které pohánějí vše, co se uvnitř nachází. A vzhledem k tomu, že má Nova zatím dovoleno cestovat pouze v okolí Kapského města, kde slunce zpravidla často svítí, tato implementace se očividně vyplácí. Díky slunečními svitu solární články nasbírají potřebnou energii, aby ji následně poslali do chytré televize (včetně připojené Apple TV), tiskárny, miniledničky, kávovaru a nabíječek. Zkrátka do všech elektronických věcí, které jsou uvnitř k dispozici.

worklinks

Přečtěte si takéČeská služba WorkLinks.com umožňuje firmám vzájemné sdílení volných zaměstnancůČeská služba WorkLinks.com umožňuje firmám vzájemné sdílení volných zaměstnanců

Součástí je samozřejmě i vysokorychlostní Wi-Fi, relativně velký stůl se sedačkami až pro šestici lidí a také jednoduchá kuchyň a koupelna. Díky těmto prvkům se tak z Novy stává zajímavé řešení pro všechny, kteří chtějí opustit betonové zdi coworkingových pracovišť. Work & Co momentálně svou mobilní kancelář nabízí k zapůjčení na maximálně jeden den, výhledově by však tento vozový park chtělo rozšířit a nabízet jej i jako několikadenní zázemí pro různé firemní akce.

Co se týče ceny, půldenní zapůjčení vychází bez daně na 2 tisíce jihoafrických randů (cca 3 200 korun) a obstarání Novy s veškerým vybavením na celý jeden den přichází na 3 500 jihoafrických randů (5 600 korun).

nova-czechcrunch
nova-czechcrunch1
nova-czechcrunch3

Foto: Work & Co

Diskuze (0)

Novinka

Anonym