Bývalý programátor Applu a Googlu vytvořil službu, která spočítá, kolik jste utratili za své jízdy Uberem

uber11
0Zobrazit komentáře

Pokud jste pravidelnými uživateli přepravních služeb jako Liftago, Taxify, Uber či dalších zahraničních alternativ, možná vás někdy zajímalo, kolik vlastně peněz jste během let projezdili. I když každá ze služeb na svém webu či v aplikaci nabízí přehled jednotlivých jízd, včetně ujeté vzdálenosti, ceny, hodnocení řidiče či mapy přesné trasy, jen velmi složitě lze hledat tyto statistiky za určené období nebo celou historii.

Na tento problém narazil i bývalý programátor z firem jako Apple či Google, JonLuca De Caro, který spustil jednoduchou službu UberStats, jež zvládne během několika vteřin díky propojení s daty účtu Uberu vypsat všechny dostupné statistiky v přehledné tabulce. Mimo celkové útraty, která je rozdělena na jednotlivé lokální měny, lze vidět také průměrnou cenu jízdy, celkově strávený čas, celkový počet jízd nebo přesný typ služby, jež se například v Česku dělí na UberPop, UberSelect či UberBlack.

To ale není vše, statistiky jsou opravdu detailní a nabízí tak pohled i na opakované jízdy se stejnými řidiči, rozdělení jízd na jednotlivé roky, měsíce a přesná města, stejně jako typ vozidel nebo nejčastěji zadávanou adresu pro vyzvednutí a cílovou destinaci.

uberstatistiky

Velmi pravděpodobně tak, tedy pokud jste pravidelnými uživateli Uberu, zjistíte, že jste během roku utratili obrovskou částku a možná by se vám reálně vyplatil vlastní automobil, nebo naopak utrácíte přiměřené množství a i kdybyste se vlastního auta zbavili, nebude vás to stát více peněz. To je částečně i snaha samotného Uberu – omezit ve městech počet aut s jedním nebo dvěma pasažéry a nabídnout sdílenou alternativu, ve které se reálně doprava trochu uvolní.

Samozřejmě v Česku to vzhledem k nedostupnosti sdílených jízd, jak je Uber na mnoha zahraničních trzích nabízí prostřednictvím služby UberPool, není možné, ale i tak je to jedna z motivací miliardového startupu. Samotnou službu UberStats lze využít stažením rozšíření do internetového prohlížeče Google Chrome, které se spojí s účtem Uberu, natáhne si všechna data z historie jízd a poté během chvilky zpracuje celkovou statistiku.

teslasupercharger

Přečtěte si takéSíť nabíjecích stanic Supercharger od Tesly v příštím roce pokryje celou EvropuSíť nabíjecích stanic Supercharger od Tesly v příštím roce pokryje celou Evropu

Možností je i zobrazení statistiky o jednotlivých jízdách, to ovšem vyžaduje delší čas zpracování a může vynutit Uber k zaslání účtenek z jízd na e-mail. Více o celém projektu, včetně jeho zdrojového kódu pro další využití, lze najít i na oficiálních stránkách tvůrce.

ubergraf

Přehled jízd Uberem v čase podle měsíce v přehledném grafu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym