BMW spolu s The North Face ukázalo futuristický obytný příves na kempování, který je voděodolný

bmwcamper
0Zobrazit komentáře

V uplynulém týdnu se v americkém Las Vegas uskutečnila jedna z největších technologických konferencí CES, na které pravidelně přední společnosti představují technologické novinky z mnoha oblastí. Trochu netradiční ovšem z tohoto pohledu může být kemping, který je sice obecně velmi oblíbený, ale moc pokročilých tech novinek se pro něj nevyvíjí.

BMW se proto ve spolupráci s výrobcem sportovního vybavení a oblečení The North Face rozhodlo vytvořit futuristickou představu obytného vozu, který bude chytře kombinovat to nejlepší od obou společností. Jedná se o relativně malý obytný vůz pro dvě osoby, který využívá novou technologii The North Face s názvem Futurelight pro svou základní konstrukci, jež zajišťuje dva základní aspekty – voděodolnost a zároveň vzduchovou prodyšnost, a to i přesto, že jsou v konstrukci malé dírky, jimiž může vzduch plynout.

Na designu pracovaly obě společnosti, miniaturní obytný vůz tak nabízí vzhled geodetické kopule s přetaženým materiálem po jejím celém potvrchu, což zajišťuje zmíněnou voděodolnost. Ta je s ohledem na prodyšnost vzduchu naprosto zásadní a má být hlavním odlišovacím prvkem od konkurenčních alternativ.

bmwcamper2

Celá konstrukce je napojena na speciální pohyblivou platformu se dvěma masivními koly, která je zakončena tažným zařízením pro připojení k vozidlu. BMW a The North Face představily celou koncepci na konferenci zákazníkům ve virtuální podobě, konkrétně jim ve virtuální realitě umožnily prohlídku exteriéru i interiéru obytného přívěsu v mrazivém prostředí.

Trochu nezvyklé představení mělo kompenzovat fakt, že koncept onoho přívěsu ještě není plně hotov a nebyl tak na místě přítomen. Zatím není jasné, zda se společnosti do dalšího vývoje a reálné výroby podobného vozítka pustí, nicméně The North Face oznámil, že nový materiál bude součástí produktů společnosti již na podzim letošního roku. Navíc obě firmy potvrdily, že by se nemělo jednat pouze o oblečení a potřeby pro kempování, což může naznačovat i větší přesah do automobilového průmyslu.

bmwcamper4
bmwcamper3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym