Tesla se v Česku chystá otevřít své oficiální servisní centrum. Už hledá první zaměstnance

Michal PtáčekMichal Ptáček

tesla-service2
0Zobrazit komentáře

Popularita elektromobilů Tesla v České republice konstantě roste. To potvrzuje jednak stále větší pravděpodobnost spatřit libovolný model Tesly v českých ulicích a jednak neoficiální statistiky, dle kterých v Česku jezdí momentálně několik stovek kusů, zpravidla Modely S a X. Čeští majitelé vozů Muskovy automobilky se však musí dlouhá léta potýkat s nepříjemností v podobě nedostupnosti oficiálních servisů.

Pokud potřebuje český zákazník řešit servis svého vozu Tesla, musí vyjet do zahraničí. Nejbližší servisní střediska se nacházejí v německých městech Frankfurt, Berlín, Düsseldorf, Hamburk, Mnichov, Norimberg a Stuttgart nebo v rakouském Grazu, Linci, Salcburku a Vídni. Právě tam většina tuzemských majitelů na servisní prohlídky a opravy jezdí.

Tato drobná kaňka se však brzy s největší pravděpodobností stane minulostí. Na oficiálním webu Tesly se totiž v pracovní sekci objevilo několik pracovních inzerátů, prostřednictvím kterých kalifornská automobilka hledá zaměstnance pro svůj plánovaný oficiální český servis. Tesla má aktuálně pro Českou republiku vypsané pozice Service Technician a Mobile Service Technician a konkrétně pro Prahu také Service Advisor a Parts Advisor, u nichž je zatím uvedena lokalita Vídeň. Je však možné, že právě tam se budou noví technici pro český servis školit.

tesla-prague

I když oficiální český servis můžeme dle těchto indícií vnímat už jako blížící se samozřejmost, otevření oficiálního obchodu, kde bude možné si libovolný model Tesly i zakoupit, se prozatím nedočkáme. Elon Musk a spol. nicméně český trh zcela nepřehlíží, což potvrzuje například rozvíjející se síť Tesla Superchargerů, takže bychom se mohli v budoucnu dočkat i oficiálního showroomu.

elonmusk

Přečtěte si takéElon Musk: Tesla byla na pokraji krachu, zbývalo jí jen několik týdnů. Je 70% šance, že odletím na MarsElon Musk: Tesla byla na pokraji krachu, zbývalo jí jen několik týdnů. Je 70% šance, že odletím na Mars

Aktuálně v Česku najdeme už tři výkonné supernabíječky s logem Tesly: jednu u dálnice D1 u Humpolce, druhou v obci Vestec poblíž Prahy a třetí pak u čerpací stanice Amigo v Olomouci, kde mají zákazníci k dispozici hned 8 stojanů. Co se týče servisního střediska, jeho lokalita zatím není jistá. Ve výpisu inzerátů sice Tesla uvádí u pozice Prahu, ale přesná lokalita zatím nebyla určena. Podle magazínu FDrive.cz se nicméně Tesla nechystá využít svůj Supercharger u Vestce, kde se o případném středisku spekulovalo.

tesla-servis-2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym