Puma opět začala prodávat chytré tenisky RS Computer z roku 1986, které mají zabudovaný krokoměr

Nela VítováNela Vítová

puma-1
0Zobrazit komentáře

V dnešní době chytrých telefonů, hodinek a dalších zařízení už nemají lidé běžně problém s měřením svého pohybu. Existuje však i možnost, jak sledovat své nachozené kilometry starším, ale zato stylovým způsobem. Řeč je o chytrých botách, které Puma poprvé představila už v roce 1986. Ačkoliv se může zdát, že podobný produkt si v dnešní době těžko najde své kupce, opak je pravdou.

Trendy v módě, a to především v teniskách, se opět vrací a obecně platí, že čím extravagantnější, tím i víc cool. Znovuuvedení modelu RS Computer (RS jako zkratka pro „running system“) na trh je tedy pro sportovní módní značku krokem, který posune její nevšednost zase o krok dál.

puma-rs-computer

Model RS Computer vznikl v době, kdy se technologie teprve pomalu vyvíjely a kdy začínaly vznikat první počítače rozumných velikostí. A protože spousta lidí investovala právě do koupě prvních technologických produktů, Puma se rozhodla jít stejným směrem a svůj běžný výrobek doplnila o moderní vychytávku. Tou bylo právě malé zařízení umístěné na zadní část boty, které průběžně zaznamenává počet ušlých kroků během dne.

Stejný design, ale už bez kabelu

Ačkoliv se před více než 30 lety nápad velkého zájmu veřejnosti nedočkal, letos na jeho prodej již čekají tisíce nedočkavých kupců. Těmi jsou buďto milovníci nevšední módy, kteří podobné výstřelky musí mít ve svém botníku ze samotného principu, ale i nadšenci do gadgetů. Ačkoliv je nová technologie oproti té předešlé poupravená, design bot je zcela zachován. Měřicí zařízení má stejnou velikost jako staré provedení, a to právě z důvodu většího zdůraznění retro designu.

Vylepšení bot nečekaně nepřichází v jejich designu, ale v technologii trackování. Namísto kabelu, který bylo u předchozího provedení nutné připojit k počítači, přičemž kompatibilní byly Apple II a Commodore 64, pokaždé, kdy chtěl uživatel zjistit počet ušlých kroků, je přístroj vybavený Bluetooth, který umožňuje jeho bezdrátové propojení s chytrým telefonem.

Vylepšení se dočkal také samotný systém, který nyní umí kroky i vzdálenost měřit s mnohem větší přesností. Navíc je schopen uchovat data až po 30 dní. Nabíjení bot funguje jednoduše přes microUSB.

Prodej modelu RS Computer bude zahájen ve čtvrtek 13. prosince, a to pouze v Londýně, Berlíně či Tokiu a zároveň ve velmi omezeném množství.

puma-rs-computer-ad

Původní reklama na chytré boty RS Computer z roku 1986

puma-rs-computer-4
puma-rs-computer-3
M-18-RS-Computer-Shoe

Foto: Puma

Diskuze (0)

Novinka

Anonym