Podívejte se na nejsledovanější videa na českém YouTube za rok 2018. Naposledy s Jirkou Králem

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

jirka-kral

Jirka Král

0Zobrazit komentáře

Na YouTube chodí v České republice sledovat videa každý měsíc miliony uživatelů. Po celém světě to jsou pak necelé dvě miliardy, a tak často platí, že kdo není na YouTube, jako by neexistoval. Populární videoplatforma patřící Googlu a jeho matřeské společnosti Alphabet nyní s koncem roku zveřejnila tradiční žebříčky nejsledovanějších videí, z nichž si můžeme udělat představu, co vlastně Češi na internetu nejraději sledují.

Zásadní je rozdělení na hudební a nehudební videa, protože ač již dnes stále více uživatelů používá například hudební streamovací služby jako Spotify nebo Apple Music, jsou to stále právě hudební klipy a písničky, jež se na YouTube pouštějí suverénně nejvíce. Nejprve ale pojďme k nehudebním počinům, kde se může objevit úplně jakákoliv tvorba.

Na českém YouTube bylo v roce 2018 nejsledovanější video Byl jsem Youtuber od Jirky Krále, který tímto hodinovým dokumentem jednak ovládl žebříček a především symbolicky zakončil svou šestiletou kariéru na YouTube. Od začátku září se už na kanálu 28letého, dnes již bývalého youtubera žádné video neobjevilo, ale jeho dokument má od té doby přes 2 miliony zhlédnutí.

byl-jsem-youtuber

Poslední video Jirky Krále na YouTube

„Speciál za milion odběratelů, který jsme natáčeli skoro rok. Důležitější video u mě na kanále nikdy nevyšlo a už ani nevyjde,“ napsal k popisu videa Jirka Král a český YouTube Rewind, jak videoplatforma své výroční shrnutí nazývá, to nyní jen podtrhlo. Za druhým v Česku nejsledovanějším videem stojí Slovák Lacko, který přišel do letošního ročníku pěvecké soutěže Superstar s vlastní chytlavou písničkou. Třetí místo obsadil feministický song Dělám si to sama od Aik & Johanka a v první desítce jsou také témata spojená s letošní prezidentskou volbou. Lidé se nejvíce dívali na parodický Prezidentský AZ-kvíz a také Kovyho video Druhé kolo.

Na 10 nejpopulárnějších videí roku 2018 na českém YouTube se můžete podívat níže:

1. Byl jsem Youtuber [DOKUMENT]

2. SUPERSTAR Lacko prišiel pred porotu s vlastnou pesničkou!

3. DĚLÁM SI TO SAMA – FEMINISTICKÝ SONG (Johanka Čunková)

4. Prezidentský AZ-kvíz

5. SUPERSTAR Tereza Mašková – Jednoho dne se vrátíš (Věra Špinarová)

6. Druhé kolo | KOVY

7. KAMARÁD NEBO PŘÍTEL? w/ Luboš Je Celkem Fajn

8. Učím youtubery parkour #17 | Carrie Kirsten

9. Alpine Skiing | Ladies‘ Super-G | Pyeongchang 2018 | Eurosport

10. Coming Out | KOVY

České duo porazilo světovou konkurenci

Zajímavý je rovněž žebříček hudebních videí, kde dokázalo české duo Mína & Pjay porazit i ty největší světové hvězdy. Jejich skladba Basic Boy má na YouTube přes 9 milionů zhlédnutí a v České republice porazila umělce jako Maroon 5, Rudimental nebo Clean Bandit. Z českých tvůrců se pak opět na pátém místě objevuje píseň Cizí zeď z Kazmovy One Man Show. I ta napočítala přes 9 milionů zhlédnutí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym