Microsoft a Razer oficiálně představili první herní klávesnici a myš pro konzoli Xbox One

Michal PtáčekMichal Ptáček

xbox1
0Zobrazit komentáře

Letos v září do médií pronikla zpráva, na kterou netrpělivě čekala velká část herních fanoušků, konkrétně tedy majitelů konzole Xbox One. Technologický gigant Microsoft, který za jejím vývojem stojí, potvrdil, že pro konzole Xbox připravuje podporu herních klávesnicí a myší, což bylo oznámení, které kvitovali zejména fanoušci FPS a strategických her. Právě pro jejich pohodlné ovládání je totiž kombinace myši a klávesnice často klíčová.

Při této příležitosti Microsoft zároveň naznačil, že ve spolupráci s populárním výrobcem herních periferií Razer připravuje speciální set klávesnice a myši určený právě pro majitele konzolí Xbox One. Tuto informaci nyní obě společnosti potvrdily oficiálně, když představily Xbox verzi herního setu Razer Turret, obsahující právě bezdrátovou klávesnici a myš.

Samotná klávesnice obsahuje mechanické klávesy a osazena bude speciálním Xbox tlačítkem, které hráče instantně přepne na úvodní obrazovku konzole. Součástí je i integrovaná opěrka pro zápěstí a vysouvací podložka pro myš.

raz-turret-3

Razer Turret pro Xbox One

Design myši je inspirovaný mezi počítačovými hráči oblíbeným modelem Razer Mamba a kromě ergonomických funkcí nabídne rozlišení pohybu 16 000 dpi. Obě dvě zařízení budou fungovat v bezdrátovém pásmu 2,4 GHz a nabídnou kombinovanou výdrž až 40 hodin na jedno nabití.

Herní Xbox set do obchodů dorazí už v březnu s cenovkou 249 dolarů, v přepočtu zhruba 5 600 korun. Vzhledem k popularitě konzolí Xbox a periferií Razer v Česku je v podstatě téměř jisté, že se v tento termín Razer Turret objeví i v nabídce nejednoho tuzemského prodejce elektrotechniky.

t2222

Ačkoliv konzole Xbox One klávesnice a myši oficiálně podporuje už od minulého měsíce, je nutné myslet na to, že ne každá hra s touto kombinací umí pracovat. Samotná implementace a podpora totiž závisí na samotných vývojářích her, nikoliv Microsoftu a jeho Xboxu. Mezi prozatím podporované hry patří například tituly Fortnite, Warframe, Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder nebo X-Morph: Defense.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym