Do kanceláří neinvestují jen technologické firmy. Podívejte se do nových prostor DHL v Praze
, /

Do kanceláří neinvestují jen technologické firmy. Podívejte se do nových prostor DHL v Praze

Do kanceláří neinvestují jen technologické firmy. Podívejte se do nových prostor DHL v Praze

Do detailu promyšlené a navržené kanceláře už dávno nejsou devízou pouze technologických firem, které s tímto trendem před lety začaly. Do kancelářských prostor a s tím souvisejícím zlepšením firemní kultury v poslední doby investují i firmy z tradičních oborů, například dopravy. Tento trend potvrzují i nové kanceláře přepravní společnosti DHL, které německá firma ve spolupráci s architektonickým studiem VONT otevřela v pražských Jažlovicích.

To na ploše 634 m2 vytvořilo minimalisticky nadesignovaný prostor vybavený o vestavěný nábytek a doplňky firem Vitra, EXX nebo LD seating.

„Koncept kanceláří DHL Supply Chain byl vytvořen vzácnou souhrou zadavatele a architektonického studia VONT. Jasná vizuální identita nenechá nikoho na pochybách o odvětví, v němž se společnost DHL pohybuje i při absenci korporátních barev. Cílem bylo vytvořit kvalitní prostředí pro práci vrcholných manažerů, prostředí tvůrčí atmosféry a obecně zkvalitnění pracovních prostor především z hlediska osvětlení a akustiky. Hlavními kvalitami prostoru jsou čisté neutrální plochy, jež nechávají vyznít funkčním solitérům odkazujícím k prvkům využívaným v prostředí přepravy. Tyto exkluzivně navržené detaily a solitéry prostupují interiérem od tahokovových podhledů, nad kterými jsou umístěny instalace a svítidla, přes vestavěný nábytek v kombinaci dřeva a kovu připomínající přepravní bedny, podnože stolů z lyžin od přepravních vozíků, pracovní desky svázané kurtami, paravany z papírových krabic a další elementy, které jsou základními prvky DNA zadavatele.

Zvláštní akcenty tvoří ojedinělé umělecké objekty taktéž inspirované průmyslovým odvětvím logistiky a přepravy: svítidlo Shibari od Kateřiny Handlové (světelné baňky svázané provazci), světelný reliéf sochaře Matěje Hájka (betonový tenkostěnný odlitek na ocelovém rámu) a velkoformátové fotografie Bet Orten (autorská technika tisku na plechové tabule). A výsledek? Interiér jako celek vytváří skvělý potenciál pro setkávání se a realizaci práce v týmu,“ říká architektonické studio VONT.

Lokalita: Jažlovice, Praha
Datum dokončení: 2018
Velikost: 634 m2
Design: VONT
Foto: Boysplaynice