České Kiwi.com získalo menšinový podíl v izraelské technologické firmě národního přepravce El Al

Michal PtáčekMichal Ptáček

oliver-dlouhy-kiwicom

foto: Kiwi.com

Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO Kiwi.com

0Zobrazit komentáře

Český vyhledávač letenek Kiwi.com, který se pod vedením zakladatele Olivera Dlouhého vypracoval k nejrychleji rostoucím technologickým firmám v Evropě, o sobě dává opět slyšet. Firma, která měsíčně díky prodeji letenek a s tím spojených služeb dosahuje obratu okolo 1,5 miliardy korun při 8 500 uskutečněných objednávkách denně, získala menšinový podíl v izraelské technologické společnosti AeroCRS.

Telavivské AeroCRS na trhu funguje od roku 2004 a nabízí služby pro přibližně 60 menších a středních aerolinek, kterým poskytuje platformu pro rezervace a management letů, tarifů nebo věrnostních programů. Zajímavostí je, že za společností stojí nepřímo izraelský národní přepravce El Al, považovaný obecně za jednu z nejbezpečnějších aerolinek na světě. Projekt totiž ovládá přes svoji venture kapitálovou odnož Cockpit Innovation. 

kiwi.com-web1

Částka či podmínky, za které Kiwi.com ve společnosti podíl získalo, odmítly obě strany komentovat, po stránce spolupráce nicméně Kiwi bude prozatím přidáno jako distributor do sítě AeroCRS, díky čemuž letecké společnosti využívající tento rezervační systém získají přístup k distribuční síti platformy Kiwi. Na té je denně dle aktuálních čísel provedeno okolo 90 milionů vyhledávání.

onfryc

Přečtěte si takéOndřej Fryc: Past zvaná „valuace“ aneb pozor na likvidační preference při financování startupuOndřej Fryc: Past zvaná „valuace“ aneb pozor na likvidační preference při financování startupu

Kiwi na oplátku zpřístupní svou technologii virtuálního propojování letů klientům izraelské technologické společnosti a rozšíří tak nabídku o další letecké dopravce. Samotné rezervace pak i nadále zůstanou pod zárukou Kiwi.com Guarantee, která cestujícím zajišťuje alternativní trasu do cílové destinace v případě, že na jejich cestě vznikne zpoždění nebo se navazující let zruší. 

„Naše investice a nové partnerství s AeroCRS je pro Kiwi.com dalším významným krokem. Znovu tak potvrzujeme náš závazek mít nejlepší technologii na světě, díky níž můžeme našim zákazníkům poskytovat nejen ty nejlepší cestovní zážitky, ale přineseme reálně vzrůstající příjmy i pro letecké společnosti. Expertíza společnosti AeroCRS v leteckých IT technologiích se dokonale doplňuje s našimi informacemi o chování a preferencích zákazníků,“ říká Oliver Dlouhý, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Kiwi.com. Ta podle Dlouhého plánuje i do budoucna přidávat další partnerské synergie.

aerocrs-web

Zdá se tedy, že i konec roku 2018 se u Kiwi.com ponese ve vysokém tempu, které si letos firma nastavila. Na jaře totiž Kiwi.com do svých řad angažovalo bývalého inženýra SpaceX, Davida Pavlíka, následovalo spuštění technologické platformy Tequila, předminulý týden se pak brněnská společnost oficiálně pustila i na vlakový a autobusový trh, když začala nabízet dopravní spojení do měst, která standardně nejsou dostupná letecky.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym