České funkční jídlo MANA představilo ochucené verze svých drinků

Michal PtáčekMichal Ptáček

mana-1

Původní Mana včetně nových příchutí

0Zobrazit komentáře

Český startup Heaven Labs vyrábějící alternativní veganskou stravu MANA rozšiřuje svoji produktovou řadu. Po zhruba ročním testování a vývoji firma z pražské Uhříněvsi představila vůbec první ochucené verze svých Mana drinků. Konkrétně tropickou Mana Sunlight, jahodovo-malinovou Mana Love a čokoládovou Mana Dream, které společně doplní tradiční neochucený Mana nápoj.

Ten slouží jako alternativa pro zákazníky, kteří například kvůli nedostatku času nemají prostor na přípravu klasického jídla, zároveň je však pro ně důležité sledovat přesný počet živin, které dostávají do svého těla. Mana, která loni dosáhla na obrat 87 milionů korun, zároveň dlouhodobě nabízí ještě stravu ve formě prášku, který se smíchává s vodou. Toho se však změny netýkají.

„Provedli jsme více jak dvě stě vývojových iterací, než jsme byli s novými příchutěmi naprosto spokojeni,“ říká zakladatel Many Jakub Krejčík.

Co se výživových hodnot týče, nové varianty drinků jsou s originálem v podstatě totožné a obsahují 400 kalorií s tím, že mají 20 gramů bílkovin, 27 vitamínů a minerálů, komplexní sacharidy s glykemickým indexem GI 29, vlákninu a hodnotné tuky. Pro ochucení pak byly přidány přírodní barvy, potravinářská aromata a extrakty. 

mana

Zakladatel Many Jakub Krejčík se svým týmem

Na trh nová řada dorazí už příští měsíc a podobně jako klasický Mana drink bude k dispozici jak na internetu, tak v některých kamenných obchodech, například v trafikách Relay nebo sekci Zdravý Svět v hypermarketech Globus. V předobjednávkách si dle Krejčíka zákazníci za poslední 2 týdny zatím objednali pět tisíc porcí nových nápojů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym