YouTube nově umožňuje na své platformě sledovat filmy zdarma. V nabídce jich je přes 100

youtube_
0Zobrazit komentáře

Jedna z největších video platforem na světě, YouTube, experimentuje v průběhu posledních let s mnoha novinkami, mezi kterými je například vlastní placená služba YouTube Premium (dříve Red), která nabízí přístup k obsahu bez reklam nebo stahování videí do offline režimu, nový design celé platformy nebo YouTube TV, která ve Spojených státech nabízí přístup ke klasickým televizním kanálům.

Logickým vyústěním toho všeho je tak i postupný boj s populárními videoslužbami jako Netflix, HBO GO či Hulu, které za měsíční předplatné nabízejí přístup k neomezenému počtu filmů a seriálů. YouTube se tedy nově pouští právě i do tohoto segmentu, kdy začíná nabízet množství filmů na své platformě zdarma. Zaplatit se mu mají prostřednictvím reklamních bloků a nových formátů.

Mezi zhruba stovkou dostupných filmů jsou aktuálně i takové klasiky jako první díl Terminátora s Arnoldem Schwarzeneggerem, prvních pět dílů Rockyho nebo Růžový panter 2. Ostatní produkce je spíše béčková, v případě, že se ovšem prvotní test ukáže jako pozitivní, bude YouTube pokračovat s výběrem lepších titulů. Nutno zmínit, že filmy zatím bohužel standardně dostupné na českém území, především kvůli právům.

ytmovies

Stejně jako ostatní placené služby na YouTube, které jsou zpravidla dostupné především v USA, Velké Británii či dalších větších zemích, je tak možné využívat pouze prostřednictvím VPN, tedy změny vlastní IP adresy tak, aby si prohlížeč myslel, že jste na území některé z podporovaných zemí. YouTube k tomuto kroku přistoupil poté, co z vlastních statistik vidí rostoucí počet uživatelů sledujících videa na platformě z aplikace přímo ve svých chytrých televizích.

china-panda-park-top

Přečtěte si takéČína má plán, jak zachránit ohrožené pandy. Postaví obří přírodní rezervaci pro stovky pand a miliony návštěvníkůČína má plán, jak zachránit ohrožené pandy. Postaví obří přírodní rezervaci pro stovky pand a miliony návštěvníků

Až 20 procent všech uživatelů si minimálně několikrát za měsíc pustí něco přes chytrou aplikaci v TV nebo sdílením obrazovky z mobilního zařízení. To YouTube umožňuje nabízet inzerentům lépe cílenou reklamu a obsah na konkrétní uživatele. O dostupnosti filmů zdarma v Česku prozatím nicméně nejsou bližší informace.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym