WeWork, který míří i do Prahy, získal další 3 miliardy dolarů. Jeho hodnota přesáhla 40 miliard dolarů

wework1

Foto: WeWork

Jeden z kampusů WeWorku

0Zobrazit komentáře

Původem newyorský coworkingový startup WeWork získává další ohromnou investici ve výši 3 miliard dolarů, která posouvá hodnotu firmy na 42 miliard dolarů, respektive 963 miliard korun, což z WeWorku dělá čtvrtý nejhodnotnější startup na světě. Další prostředky do WeWorku putují z rukou japonského investičního giganta SoftBank, který ovšem tentokrát investuje napřímo, nikoliv prostřednictvím svého fondu Vision Fund, kolem kterého panuje spousta kontroverzí.

WeWork by měl finanční injekci dostat ve dvou částech. V polovině ledna mu má SoftBank zaplatit 1,5 miliardy dolarů, další část pak v polovině dubna příštího roku ve stejné výši. To vše při ceně 110 dolarů na akcii, bez ohledu na to, zda WeWork vstoupí na burzu, dostane další investici nebo ho někdo odkoupí. Hodnota firmy tak od poslední investice ve výši 4,4 miliardy dolarů, taktéž od SoftBanku, poskočí na více než dvojnásobek z původních 20 miliard dolarů.

Z newyorského startupu se tak postupně stává obrovská firma, která má již přes 300 tisíc předplatitelů ve více než 80 městech a která zároveň spolupracuje i se společnostmi jako třeba Microsoft, pro něž tvoří celá patra kanceláří na míru s dlouhodobým pronájmem.

wework-11

WeWork za pár měsíců otevře vlastní kampus v Praze

Nutno dodat, že startup vše reinvestuje do dalšího růstu, otevírání nových lokací a expanze do dalších zemí, takže se mu ještě ani nepodařilo dosáhnout černých čísel. Zdá se ovšem, že to WeWork v nejbližší době ani neplánuje, protože jen tak může utéct konkurenci. Mezi nové trhy patří mimo jiné i Praha, kde se dveře nového WeWorku otevřou na jaře příštího roku. Prostor na Národní třídě v kancelářském objektu Drn v Praze pojme více než tisíc lidí.

hoversurf_cc

Přečtěte si takéDubajská policie začíná testovat létající motorky. V provozu mají být do dvou letDubajská policie začíná testovat létající motorky. V provozu mají být do dvou let

Globální obsazenost poboček WeWorku je dle dokumentů prezentovaných investorům na 84 procentech, více než 50 procent pronajatých stolů je navíc mimo Spojené státy, což je pro startup stále nejzásadnější trh. Téměř 30 procent pak tvoří zmíněné korporace. WeWork na svou expanzi za 8 let své existence nabral již 10,6 miliardy dolarů, ze kterých 8,65 miliardy investoval japonský SoftBank. Je tak vůbec největším akcionářem.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym