Vans spouští prodej exkluzivní edice kultovních tenisek, na které spolupracoval s NASA

Filip HouskaFilip Houska

vans-x-nasa-old-skool-space-voyager-fc-2101
0Zobrazit komentáře

Kalifornská ikonická značka streetové obuvi Vans je známá nejen pro své tenisky s vaflovou podrážkou, na které se specializuje od 60. let minulého století, ale také pro své netradiční spolupráce s různými organizacemi. Nově se spojila s americkou NASA, aby do světa vypustila exkluzivní boty s vesmírnou tématikou.

Očekávaná edice Vans nese označení Space Voyager a nabízí oblíbené modely Old Skool a SK8-Hi, který stylem vychází z prvních jmenovaných klasických nízkých tenisek, ale jsou vyšší. Tvarově tak jde o známé boty, nicméně Vans je v rámci spolupráce s NASA obohacuje ikonickými designovými prvky, které vesmírné bádaní pod hlavičkou této agentury přímo charakterizují.

vans-nasa

Modelová řada Old Skool, která přichází v oranžové a bílé barvě s tradiční bílou podrážkou, je doplněna například o logo NASA včetně popisku na straně boty, odnímatelnou vlajkou Spojených států na suchý zip na patě či proužkem s nápisem „Shuttle“ na jazyku.

Varianty SK8-Hi naopak díky své výšce umožnily návrhářům vygravírovat větu „For the Benefit Of All“ přes celou zadní část tenisky nebo umístit kultovní nášivky loga mise Apollo 11 či NASA jako takové na obě strany. Co se týče barev, k dispozici je taktéž bílá, nicméně namísto oranžové přichází černá.

vans-x-nasa-sk8-hi-space-voyager-blk-2084

Do prodeje se tato exkluzivní edice dostane zítra (2. listopadu) minutu po půlnoci středoevropského času. Dostupná bude pouze ve vybraných e-shopech, jmenovitě například na Coutié, Foot Locker Europe či Pacsun. Prodávat by ji nicméně měl i samotný Vans.

Cenově pak tenisky přijdou na 110 eur (verze Old Skool) a 130 eur (verze SK8-Hi). V přepočtu na české koruny tedy přibližně 2 900 korun, respektive 3 400 korun (bez poštovného). Je však nutné dodat, že budou rychle vyprodány, protože mají přijít pouze v „limitovaných počtech“, tudíž v případě zájmu není od věci si přivstat a průběžně aktualizovat web.

vans-x-nasa-old-skool-space-voyager-02
vans-x-nasa-old-skool-space-voyager-fc-2104
vans-x-nasa-sk8-hi-space-voyager-tw-2061
vans-x-nasa-sk8-hi-space-voyager-blk-2087

Pokus s Van Goghem

Letos v srpnu Vans mimo jiné zahájil spolupráci s amsterdamským muzeem umělce Vincenta van Gogha, díky níž představil světu jak boty s tématikou jeho nejslavnějších obrazů, tak i řadu oblečení v podobě triček nebo mikin. Oficiální nabídka sice již skončila, ale vybrané kousky lze ještě pořídit na různých e-shopech či aukčních portálech.

Foto: Vans

Diskuze (0)

Novinka

Anonym