Startup vytvořil chytré zrcadlo, díky kterému lze sportovat i sledovat vlastní aktivitu přímo z obýváku

Nela VítováNela Vítová

Home_4.0
0Zobrazit komentáře

Společně s rostoucím stresem v dnešní společnosti se lidé snaží věnovat aktivitám, při kterých se odreagují a takzvaně „vypnou“. Zdravý životní styl a cvičení jsou bezpochyby způsoby, jak lepší mentální rovnováhy dosáhnout, a tomu se také přizpůsobují tvůrci při vymýšlení nových zařízení.

Newyorský startup Mirror tak přišel s nápadem na chytré zrcadlo, které lidem pomůže udržet se ve formě bez nutnosti návštěvy posilovny či jiných skupinových kurzů. Celý projekt financovala americká investiční společnost Spark Capital, která firmě poskytla 25 milionů dolarů na vývoj a výrobu prvních kusů.

Mirror1

Zrcadlo s názvem Mirror umožňuje vykonávat z pohodlí domova trénink vedený virtuálními instruktory. Každý uživatel si může vybrat z široké nabídky různých sportů, jako je box, jóga, kardio, pilates, silový trénink i protahování, a to individuálně či ve formě skupinového tréninku.

josef-matejka-nextech-ventures

Přečtěte si takéJosef Matějka investoval další miliony korun do českého marketingového nástroje LafluenceJosef Matějka investoval další miliony korun do českého marketingového nástroje Lafluence

Skupinové lekce umožňují účastníkům vzájemnou komunikaci prostřednictvím emotikon a vzájemného povzbuzování, během lekcí pro jednotlivce je uživatel po celou dobu v kontaktu se svým trenérem díky kameře umístěné v zrcadle a vestavěnému mikrofonu. Trenér uživatele navíc povzbuzuje k lepšímu výkonu a poskytuje závěrečnou zpětnou vazbu, za to je však nutné připlatit si 40 až 75 dolarů navíc, což se liší dle zkušeností trenéra. Lekce jsou přístupné 24 hodin denně a každý den přibývají do aplikace nové od začátečnických po pokročilé.

mirror3

Přístroj je vybaven LCD obrazovkou, stereo reproduktory, kamerou i mikrofonem. Jeho systém je ovládán přes mobilní aplikaci, prozatím přístupnou pouze telefonům s operačním systémem iOS, která slouží jako ovládací centrum pro veškeré akce a shromažďuje všechna data o uživateli. Přístroj lze propojit s telefonem či Apple Watch pomocí Bluetooth, což umožňuje snímat srdeční tep či spustit Spotify pro přehrávání hudby během aktivity. Aplikace zároveň zaznamenává výsledky jednotlivých lekcí, které uživatel může postupně zlepšovat. Jakmile je však přístroj vypnutý, slouží jako běžné zrcadlo.

Kvalita něco stojí, v porovnání s trenérem je to ale zlomek ceny

Nevýhodou tohoto velmi promyšleného přístroje je vysoká cena, která je nyní stanovena na 1 495 dolarů, tedy zhruba 34 tisíc korun. Kromě toho musí každý uživatel platit měsíčně 39 dolarů jako předplatné včetně dalších poplatků za možná vylepšení v řádech desítek dolarů. Tvůrci však věří, že přístroj má svou cílovou skupinu a je spousta zájemců i milovníků sportu, kteří budou ochotni si za technologii připlatit.

Phone

Aplikace Mirror

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym