Rockstar Games spustí již tento měsíc beta verzi online multiplayeru Red Dead Redemption 2

rdr2-3

Foto: Rockstar Games

Red Dead Redemption 2 a hlavní postavy

0Zobrazit komentáře

Osm dní stačilo novému titulu Red Dead Redemption 2 od herní společnosti Rockstar Games k dosažení stejného počtu prodaných kopií, jako prvnímu dílu za dlouhých osm let. Ano, dnes je sice jiná doba a množství hráčů převážně na konzolích PlayStation a Xbox číslům značně pomáhá, ale i tak jde o enormní úspěch. Jen jediný titul z dílny Rockstaru dosud Red Dead Redemption 2 nedostihlo – poslední díl ze série her s názvem Grand Theft Auto, který nedávno překročil neuvěřitelných 100 milionů prodaných kusů.

Red Dead Redemption 2 je nicméně teprve na začátku a zatímco válcuje prodeje na všech dostupných platformách (PC verze prozatím ohlášena nebyla), Rockstar Games pro svoji westernovou novinku již během několika týdnů plánují vypustit zásadní aktualizaci. Tou je zpřístupnění online multiplayeru v podání Red Dead Online, který má fungovat podobně jako u zmíněného GTA V.

Red Dead Online bude samozřejmě zcela zdarma, ve hře se pouze otevře možnost multiplayeru, která je nyní prozatím uzamčena. Pro Rockstar Games a potažmo jejího vlastníka Take Two Interactive ovšem půjde o zně – hráči si totiž mohou kupovat speciální předměty, virtuální peníze nebo nejrůznější vylepšení. V případě GTA V i po čtyřech letech hrajou pravidelně online verzi stovky tisíc až miliony hráčů.

RDR2_John

Přesné datum „vydání“ online verze Red Dead Redemption 2 oznámeno nebylo, nicméně šéf Take-Two Interactive Strauss Zelnick se nechal slyšet, že to bude ještě do konce listopadu. První část bude pouze veřejně přístupná beta verze, která nemusí být plně dostupná pro všechny hráče. Zhruba s přelomem roku bychom se pak mohli dočkat oznámení ostré verze pro všechny.

hublottop

Přečtěte si takéPodívejte se na luxusní švýcarské hodinky Hublot, které je možné koupit pouze za bitcoinyPodívejte se na luxusní švýcarské hodinky Hublot, které je možné koupit pouze za bitcoiny

Jako v případě GTA V bude svět Red Dead Online zcela otevřený, bude si možné kupovat nemovitosti, převážně pak stany a jejich vylepšení, nové koně nebo vybavení, stejně jako bude možné s kamarády či na vlastní pěst prozkoumávat obrovský svět a plnit nejrůžnější mise, kterými hráč postupuje výš v ranku a také získává různé bonusy.

rdr2-t

Mezi výzvami online multiplayeru se bezesporu objeví závody na koních nebo se spřežením, tasení zbraně, pokerové turnaje, stejně jako nespočet módů, od populárního Battle Royale přes klasický deathmatch až po hru na policajty a zloděje. Další informace se dozvíme během následujících týdnů.

Přes 700 milionů za první víkend a milionové prodeje

O tom, že Red Dead Redemption 2 dělá radost nejen vývojářům v Rockstar Games, ale i vydavateli Take-Two Interative, svědčí nárůst příjmů v posledním kvartálu na téměř půl miliardy dolarů, který Take-Two oznámilo. Značný podíl na tom mají dvě výše zmíněné hry, s tím, že se dle středečních čísel prodalo již 17 milionů kusů Red Dead Redemption 2, a čísla stále rostou. Ostatně jen za první víkend hra přinesla 725 milionů dolarů a překonala hned několik rekordů, včetně nejrychleji prodávané hry na obchodě PlayStation Store ve své digitální verzi.

rdr2

Foto: Rockstar Games / Take-Two Interactive

Diskuze (0)

Novinka

Anonym