Přivez nám jedno. Online výčepní služba Peevo.cz začíná v Praze rozvážet pivo z minipivovarů

Filip HouskaFilip Houska

beer
0Zobrazit komentáře

Existují situace, kdy se i největším milovníkům čepovaného piva příliš nechce do hospody a nejraději by tento mok vychutnávali v pohodlí domova. O to víc, když chystají s přáteli nějakou oslavu. Právě na tyto situace míří český startup Peevo.cz, který se inspiruje trendem všemožných rozvážkových služeb a rozjíždí svůj byznys na dovozu čepovaných piv po pražských lokalitách.

Princip celé služby, za níž stojí zakladatelé Matúš Karaffa a Marek Hotovčin, spočívá v rychlém online objednání vybraných piv z nabídky a následném přivezení v čas, který si zákazník určí. Hlavní zaměření je pak na ne příliš známé značky piv od minipivovarů, jež nejsou běžně dostupné v zaběhlých podnicích, přičemž jejich nabídka obsahuje okolo šesti až osmi druhů s několikatýdenní rotací.

Peevo7

Pokud se však někdo rozhodne reálně rozvážet čepované pivo, které musí splňovat určitá pravidla pro co nejlepší chuť, musí vymyslet dostatečně dobrý způsob, jak předejít případnému znehodnocení. Peevo.cz to řeší pomocí speciálních píp, díky kterým se tekutina nemá dostat do žádného kontaktu se vzduchem.

Piva značek jako Nachmelená Opice, Zichovec, Clock či Beskydský pivovárek se tak čepují přímo do PET nebo skleněných lahví, v nichž se převáží k zákazníkům. Aby byl jeden z nejoblíbenějších alkoholických nápojů světa doručován v maximálně kvalitě, je převážen v termoboxem, v nichž se udržuje optimální teplota (údajně okolo čtyřech stupňů).

Taska-lahve-sklenice

„Peevo je online výčep toho nejlepšího z menších pivovarů. Rozvážíme po Praze sedm dní v týdnu. Nemáme na výběr tisíce litrů, soustředíme se na kvalitu. Díky tomu pivo dokážeme uchovávat v ideálních podmínkách a denně obměňujeme nabídku,“ popisuje službu její spoluzakladatel Matúš Karaffa.

high_993_turbo_the_reveal_911_turbo_s_exclusive_series_classic_project_gold_2018_porsche_ag

Přečtěte si takéPorsche oslavilo 70 let výroby sporťáků. Unikátní Project Gold se vydražil za 71 milionů korunPorsche oslavilo 70 let výroby sporťáků. Unikátní Project Gold se vydražil za 71 milionů korun

Právě komplexní rozvoz je dalším z klíčových aspektů pro úspěch a potěšení zákazníků. Momentálně Peevo.cz funguje pouze v Praze (včetně víkendů), kde je možné si čepované pivo v objemech 0,5 až 1,5 litru nechat doručit jak v předem navoleném čase, zpravidla delším jak 1,5 hodiny, tak i expresně do 90 minut s příplatkem ve výši 99 korun.

Obecně je pak doprava při nákupu nad částku 399 korun (což mohou být 2 až 3 1,5litrové lahve) zdarma. Platit je možné jak přímo online, tak i po převzetí zásilky kartou nebo hotově a rozváží se až do 22 hodin.

Aktuálně má Peevo.cz v nabídce 11° ležák od Nachmelené Opice, 12° Mosaic Ale od Zichovce a 12° APA a 14° IPA od Clocku či Beskydského pivovárku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym