Přehlídka aplikací AppParade mění majitele. Od Médiáře ji kupuje vývojářské studio Synetech

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Přehlídka mobilních aplikací AppParade pořádaná internetovým magazínem Médiář, respektive jeho mateřskou společností News Media, se v průběhu své desetileté existence zařadila díky svému celkovému konceptu a zároveň specifickému humornému provedení k nejkultovnějším vývojářským akcím na českém trhu. Svou měrou k tomu přispěla i pravidelná účast nejlepších mobilních vývojářů ze všech koutů České republiky, věcné ceny a také moderátorská dvojice Ondřej Aust a Marek Prchal, která v tomto složení od roku 2010 uspořádala celkem 30 přehlídek.

Pro nadcházející rok nicméně AppParade, pořádanou pravidelně v prostorách letenského kina Bio Oko, čeká velká změna, protože soutěž mění majitele. Od Médiáře ji kupuje tuzemské vývojářské studio Synetech, které se bude snažit v posledním roce lehce uvadající koncept oživit a udělat z něj znovu událost, na které se budou pravidelně předvádět ty nejlepší mobilní aplikace od českých a slovenských vývojářů. Částku, za kterou předání AppParade do nových rukou proběhlo, obě strany odmítly komentovat.

mediar

Zleva Eva Mečlová a Vratislav Zima ze Synetechu a Ondřej Aust a Michal Bařina z News Media

„S akcí se za tu dobu spojil nebo se na ní ukázal každý, kdo v oblasti vývoje mobilních aplikací v Česku hrál významnou roli. Letos už jsme cítili, že akce potřebuje nový impuls, novou energii. Zájem Synetechu přišel právě včas,“ říká o AppParade její zakladatel Ondřej Aust

starcity9

Přečtěte si takéV San Francisku vzniká experiment ve skupinovém bydlení. Výhodou je cenová dostupnost i moderní designV San Francisku vzniká experiment ve skupinovém bydlení. Výhodou je cenová dostupnost i moderní design

Změna se dotkne celkového programu i konceptu přehlídky, včetně většího zapojení ze strany soutěžících. Vývojáři si totiž předem vždy sami zvolí téma AppParade – nejlépe takové, které bude reflektovat prvky, jež soutěžící využili v přihlášené soutěžní aplikaci. Srovnávání aplikací ale zároveň nově doplní diskuze o trendech v oboru a přednášky od různých hostů.

To, jak moc se bude nové AppParade dařit, se dozvíme už 25. února, kdy nový majitel v prostorách holešovického Vnitrobloku uspořádá premiérový díl. Moderování akce nicméně zůstane i nadále pod taktovkou šéfredaktora magazínu Médiář Ondřeje Austa.

ap1

Jedna z proběhlých přehlídek AppParade

Diskuze (0)

Novinka

Anonym