Moneta nově nabízí živnostníkům bez účtu v její bance sjednání kreditní karty online do 15 minut

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

moneta-kreditni-karta
0Zobrazit komentáře

Čtvrtá největší česká banka Moneta Money Bank je označována za digitálního lídra tuzemského bankovního trhu, a to nejen proto, že její mobilní Smartbanku používá už přes čtvrt milionu klientů, ale především díky novým technologiím, které pravidelně nasazuje. Nejnovější služba přináší přelomové změny do sjednání kreditní karty. Živnostníci si nově mohou u Monety zařídit kreditku kompletně online a během pár minut, a to i bez toho, aby u ní vůbec měli bankovní účet.

Moneta nasadila pro sjednávání kreditní karty plně digitální proces, během kterého zákazník nemusí na pobočku a navíc nemusí ani ručně podepisovat žádné papíry nebo předkládat daňová přiznání. Nová služba je určena výhradně pro živnostníky a Moneta s ní chce nyní oslovit celý český trh.

„Jsme tradiční oporou živnostníků a uvědomujeme si, že čas jsou pro ně peníze. Proto jsme našim stávajícím klientům-živnostníkům nabídli sjednání kreditní karty plně online už před rokem. Nyní tento pohodlný a bezpečný proces zpřístupňujeme klientům všech bank,“ uvedl Jiří Mizera, senior manažer digitálního bankovnictví Monety.

moneta-kreditka

Rozdíl ve sjednání kreditní karty plně online pro klienty Monety a zákazníky z jiných bank je v tom, že zatímco své klienty již Moneta velmi dobře zná, o lidech z jiných institucí podrobné finanční informace nemá. Proto vyvinula vlastní skórovací algoritmus, který sestavuje bonitní model každého žadatele na základě externích dat z internetu. Dosud bylo pro živnostníky nutné při sjednávání kreditní karty zasílat poslední dvě daňová přiznání.

kamil-demuth-scuk

Přečtěte si takéInvestiční fond Pale Fire Capital a Martin Rozhoň vkládají miliony korun do komunitního tržiště Scuk.czInvestiční fond Pale Fire Capital a Martin Rozhoň vkládají miliony korun do komunitního tržiště Scuk.cz

Moneta na svém unikátním technologickém řešení pracovala celý uplynulý rok a jde o průkopnickou záležitost nejen v Česku, ale i v rámci celoevropského trhu. Kreditní kartu Moneta Business Card s limitem až 500 tisíc korun si tak nyní mohou velmi snadno sjednat i klienti z jiných bank, kteří vedle bezplatného zřízení kreditky získají také zpět 5 % z provedených plateb (první 3 měsíce), vedení běžného účtu pro živnostníky, bezúročné období 55 dnů a možnost placení přes Google Pay.

Žádat o kreditní kartu Monety je možné přímo na webu na webu moneta.cz. Zájemce musí zadat své identifikační číslo (IČO), zvolit kreditní limit (maximálně 500 tisíc korun) a následně přes kameru v počítači nebo telefonu ofotit občanský průkaz, druhý doklad totožnosti a nakonec naskenovat také svůj obličej. Tento třetí bezpečnostní krok Moneta přidala nově coby vyspělou ochranu proti zneužití pravých či padělaných osobních dokladů.

moneta-google-pay

Platba přes Google Pay

Jakmile jsou všechny údaje správně zadány, skóringový systém žadatele během několika minut (standardně nanejvýš do 15 minut) ohodnotí a předá informaci, zda byla žádost schválena. Pak je již potřeba jen online podepsat smlouvu, převést pomocí bankovního převodu (v přípravě je platba kartou) jednu korunu pro ověření a vzápětí je živnostníkovi otevřen nový účet s kreditní kartou. Tou je možné okamžitě platit přes Google Pay, fyzicky pak přijde do 5 pracovních dní poštou.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym