Microsoft modernizuje svůj obří kampus v Silicon Valley. Jeho novou podobu ukazuje ve hře Minecraft

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

minecraft-microsoft-campus
0Zobrazit komentáře

Největším americkým technologickým firmám se daří. Apple, Amazon, Google i Microsoft se přibližují magické tržní hodnotě 1 bilionu dolarů, někteří ji již na čas překročily, a společné má většina z nich ještě další věc – významně investují do svých sídel. Zatímco Apple se již přestěhoval do nového „vesmírného“ kampusu, Google ho buduje a Amazon si teprve vybírá město, kde své druhé velitelství postaví, Microsoft je v procesu přestavby svého velkého kampusu v Mountain View.

Kalifornské sídlo Microsoftu se rozprostírá na více než 200 hektarech a obsahuje přes 100 budov. Technologický gigant, který vede Satya Nadella, se ovšem na rozdíl od konkurentů nerozhodl stěhovat jinám a stavět na zelené louce, ale místo toho významně zrekonstruuje stávající kampus. Mnoho budov úplně mizí, nahradí je nové a přibudou také například fotbalová a kriketová hřiště nebo místo pro obchody.

microsoft-campus-render

Takto má nový kampus Microsoftu v Mountain View vypadat

Celý projekt má být dokončen v roce 2022 a pro zaměstnance Microsoftu to bude znamenat 18 nových budov, do kterých se budou někteří z nich stěhovat. Aby byla následná tranzice co nejjednodušší a zaměstnanci se v nových prostorech snadno orientovali, využil Microsoft své populární hry Minecraft, kterou před čtyřmi lety za 2,5 miliardy dolarů koupil. Přesněji řečeno koupil herní studio Mojang, které za Minecraftem stojí.

initiativeq

Přečtěte si takéBývalí zaměstnanci PayPalu tvoří novou měnu Q. Podívejte se, o co jde a proč ji rozdávají zdarmaBývalí zaměstnanci PayPalu tvoří novou měnu Q. Podívejte se, o co jde a proč ji rozdávají zdarma

Jednalo se o první multimiliardovou akvizici, kterou v pozici CEO udělal zmíněný Satya Nadella, a Microsoftu tím přinesl herní hit s 91 miliony uživatelů, kteří ho hrají každý měsíc, a celkem 250 milionů stažení. Nyní se ale v Microsoftu rozhodli, jak popisuje server CNBC, že Minecraft využijí také jinak, pro interní účely, a vytvořili v něm právě nový kampus, aby si ho mohli zájemci dopředu projít a poznat ho.

satya-nadella-microsoft2

Foto: Microsoft

Satya Nadella, CEO Microsoftu

Minecraft je sice primárně určený pro hráče, ale Microsoft si již před dvěma lety uvědomil jeho potenciál pro vzdělávání (kde přilákal dalších 35 milionů licencovaných uživatelů) a nyní chce díky jeho pohlcujícímu prostředí a možnosti rychlého konstruování ukázat svůj nový kampus. Microsoft si slibuje, že v Minecraftu to bude mnohem lepší zážitek, než kdyby se lidé dívali na 2D fotky nebo videa.

Digitální prohlídku nového kampusu, kterou pro Microsoft vytvořilo studio Blockworks, si mohou na této adrese stáhnout zaměstnanci firmy a všichni se vzdělávací verzí Minecraftu. Pokud tedy nejste zaměstnancem Microsoftu, potřebujete mít alespoň předplatné Office 365 Education.

minecraft-campus1

Prohlídka nového kampusu Microsoftu v Minecraftu

minecraft-campus3

V novém kampusu Microsoftu nebude chybět fotbalové hřiště

minecraft-campus2

V novém kampusu Microsoftu nebude chybět kriketové hřiště

minecraft-campus4

V novém kampusu Microsoftu nebude chybět baseballové hřiště

Diskuze (0)

Novinka

Anonym