Michal Mička z C2H kupuje za desítky milionů korun polovinu finančně poradenské sítě F&P Consulting

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

michal-micka-C2H
0Zobrazit komentáře

Jednatřicetiletý investor Michal Mička si se svou firmou C2H zakládá na tom, že investuje především do lidí. Proto nemusí tolik hrát roli, z jakého oboru vybrané společnosti jsou. Mička nejprve investoval především do technologických startupů, následně přesedlal na módu a nejnověji vkládá desítky milionů korun do finančně poradenské společnosti F&P Consulting. Rád by vybudoval silnou poradenskou síť se zaměřením na investiční produkty.

V investičním portfóliu Michala Mičky se jedná o novou oblast, kterou však mladý podnikatel velmi dobře zná. Sám totiž zbohatl díky finančně poradenské síti FinFin, kterou vybudoval a v roce 2011 prodal investiční skupině DRFG. Od jejího majitele Davida Rusňáka za to dostal v DRFG pětinový podíl, jehož polovinu před dvěma lety za několik stovek milionů prodal. Právě z těchto peněz nyní investuje prostřednictvím C2H a dalších vehiklů jako INCOMMING ventures do dalších firem.

fpconsulting

Mičkovy investice dosud mířily především do módy, kde v poslední době koupil renomované firmy Pietro Filipi a Kara, a startupů jako Liftago, ShopSys nebo Flatio a také do výrobce kol Favorit. Nyní investiční skupina C2H vstupuje do další oblasti, když za padesátiprocentní podíl ve finančně poradenské síti F&P Consulting zaplatila blíže nespecifikované vyšší desítky milionů korun.

„Plánujeme budovat silnou a konkurenceschopnou finančně poradenskou síť se zaměřením na investiční produkty. V oblasti investic bychom rádi využili potenciálu na straně poradců i klientů. Zkušenosti a zázemí C2H přinesou nové know-how, vzdělávání i podporu, která bude ojedinělá,“ říká Michal Mička, jehož kapitál tak půjde především do rozvoje celé firmy.

jiri-patak-chytry-honza

Přečtěte si takéJiří Paták za stovky milionů korun kupuje zpět finanční srovnávač ChytryHonza.cz, který kdysi založilJiří Paták za stovky milionů korun kupuje zpět finanční srovnávač ChytryHonza.cz, který kdysi založil

Společnost F&P Consulting dosud patřila dvojici Kamila Paličková a Ota Janda, kteří se svým týmem 500 poradců po celé České republice řešili především sjednávání životních a neživotních pojištění, hypotečních úvěrů a stavebního spoření. Investice od nového spoluvlastníka firmy se má využít na rozvoj ve dvou strategických oblastech. Jednak F&P Consulting chce rozšířit řady svých poradců a produktově se více zaměří na zprostředkování investic, kde společnost vidí velký tržní potenciál.

palickova-janda-fp-consulting

Kamila Paličková a Ota Janda, spolumajitelé F&P Consulting

Nenaplněný růstový potenciál

„Jsme přesvědčeni, že růstový potenciál naší společnosti ještě nebyl naplněn. I přes stávající kvalitní zázemí nechceme usnout na vavřínech. Naopak plánujeme urychlit vlastní vývoj online nástrojů a zapracovat na interních procesech i poskytované podpoře tak, aby se poradce mohl maximálně věnovat své práci a byl minimálně zatěžován narůstající byrokracií a legislativními povinnostmi,“ říká Kamila Paličková, spolumajitelka F&P Consulting.

Mezi další cíle společnosti patří využití synergických efektů při propojení zázemí skupiny C2H a F&P Consulting, posílení týmu poskytujícího zázemí pro zkvalitnění servisu pro poradce nebo investice do marketingu a vzdělávání. Počet klientů F&P Consulting prozradit nechce.

michal-micka-C2H

Foto: C2H

Michal Mička, majitel investiční společnosti C2H

Diskuze (0)

Novinka

Anonym