LEGO přichází s novým setem stavebnic ve formě ryby, která má odbourávat stres u dospělých

Filip HouskaFilip Houska

czechcrunch_lego-forma

Foto: LEGO

Antistresová ryba ze stavebnice LEGO

0Zobrazit komentáře

Stres a úzkost patří mezi jedny z nejčastějších problémů, s nimiž se člověk potýká. Existuje proto obrovské množství návodů a doplňků, jak se s těmito vnitřními projevy alespoň částečně vypořádat. Rostoucím problémem se relativně nedávno začal zabývat také gigant na poli stavebnic LEGO, který chce populaci zbavit úzkosti a stresu pomocí nového setu.

Ten se jmenuje Forma a jde o netradiční stavebnici, která prakticky kombinuje pokročilejší, technické principy řady Technic a lidskou kreativitu v podobě omalovánek. Výsledkem je pak model ryby, jež díky zahrnutým dynamickým systémům simuluje skutečný pohyb ryby ve vodě, což má v lidech vyvolat uklidňujicí pocity.

LEGO vychází ze svých studií, z nichž zjistilo, že až 86 procent dospělých se cítí během skládání kostiček uvolněněji. Důležitým aspektem je také rozpoutání kreativity, a proto stavebnice Forma nabízí několik různých šablon, které se dají libovolně vymalovat a přilepit na již sestavený, 25 centimetrů vysoký model ryby.

czechcrunch_lego-forma_1

Foto: LEGO

LEGO Forma

„Byl to spíše kreativní než logický proces. Byla to touha přijít s něčím, co má zcela novou estetiku založenou na měkké a organické podobě. I když jsmě věděli, že naši dospělí zákazníci milují již existující řady stavebnice, možná právě vznikl design, který by si mohl získat nové publikum, a cítili jsme, že plynulý, organický model bylo něco, co stálo za vyzkoušení,“ říká Tom Donaldson, šéf divize Creative PlayLab v LEGO Group, pro server Fast Company.

Jak je z jeho citace patrné, LEGO tímto krokem nechtělo vytvořit masový produkt, ale spíše si vyzkoušet reakci lidí na toto netradiční provedení stavebnice. I proto Forma vznikla pod hlavičkou LEGO Ideas, projektu, který s nevšedními modely experimentuje.

whales-karty

Přečtěte si takéČeská karetní hra s velrybami v hlavní roli vybrala na Kickstarteru za 4 dny přes 100 tisíc korunČeská karetní hra s velrybami v hlavní roli vybrala na Kickstarteru za 4 dny přes 100 tisíc korun

K tomu všemu také tento set, nabízející čtyři různé modely ryb, debutoval na crowdfundingové platformě Indiegogo, na které dánská společnost stavebnici prodává. „Crowdfunding nám umožňuje najít nové zákazníky, kteří nám pomohou prakticky spoluzaložit budoucnost našich produktů,“ dodává Donaldson.

czechcrunch_lego-forma_2

Foto: LEGO

Brzy v běžném prodeji

Forma aktuálně není k dispozici, jelikož se všechny balíčky na Indiegogo již vyprodaly, nicméně výhledově se má tato kreativní, 294kostičková stavebnice dostat i do běžného prodeje, a to za očekávanou cenu okolo 66 dolarů (cca 1 500 korun).

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym