Hráči PlayStationu 4 se dočkali. Populární česká hra Beat Saber dorazí na PSVR koncem listopadu

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

beat-saber

Foto: Beat Games

Hra Beat Saber od česko-slovenských tvůrců

0Zobrazit komentáře

České studio Beat Games dnes oznámilo to, na co čekali všichni hráči, kteří hrají na PlayStationu a ve virtuální realitě. Nesmírně populární hra Beat Saber, která v posledních měsících popularizuje hraní her ve VR, dorazí na herní konzoli PlayStation 4 a brýle PSVR 20. listopadu.

Československý tým ve složení Jaroslav Beck, Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár na verzi pro PSVR pracoval několik posledních měsíců, prakticky od chvíle, kdy Beat Saber v květnu vyšel na Steamu a Oculus Storu. U hráčů chytlavá hra kombinující světelné meče a sci-fi prostředí Tronu slavila okamžitý úspěch. Jen v prvním týdnu se prodala za více než 20 milionů korun a prakticky okamžitě se zaplatila, ale velkému počtu hráčů zůstávala nadále zapovězena.

Tou skupinou hráčů byli majitelé PlayStationu 4 a virtuálních brýlí od Sony, kteří mohli jen sledovat počítačové kolegy, jak s VR brýlemi na hlavě sekají jeden letící objekt za druhým. Právě na tomto principu a velmi chytlavém soundtracku je úspěch Beat Saberu založen. Proto studio Beat Games nepřestávalo dostávat dotazy, kdy konečně vydá očekávanou verzi také pro PSVR, a nyní je datum oficiálně potvrzen: stane se tak 20. listopadu.

minecraft-microsoft-campus

Přečtěte si takéMicrosoft modernizuje svůj obří kampus v Silicon Valley. Jeho novou podobu ukazuje ve hře MinecraftMicrosoft modernizuje svůj obří kampus v Silicon Valley. Jeho novou podobu ukazuje ve hře Minecraft

Vzhledem k tomu, že vývoj trval o něco déle a majitelé PlayStationu 4 museli čekat, připravili si v Beat Games pro PSVR exkluzivní obsah a některé nové funkce. Vedle originálního herního soundtracku, za kterým stojí Jaroslav Beck, dostane Beat Saber na PSVR také pětici exkluzivních skladeb, na nichž se podíleli hudební umělci z celého světa. Navíc krátce po vydání Beat Saberu vývojáři slibují vydání také rozšiřujícího balíčku s dalšími 10 skladbami.

beat-saber-psvr

Beat Saber pro PSVR

Vedle nové elektronické taneční hudby ale dostanou hráči na PSVR také exkluzivní kampaň dostupnou pouze na konzoli od Sony a také tréninkový režim, aby se mohli ve švihání virtuálními meči zdokonalovat. Navíc i samotné meče tvůrci na PSVR lehce pozměnili.

Jen za první měsíc se prodalo více než 100 tisíc kopií Beat Saberu a celá branže s virtuální realitou sleduje úspěch této hry s nadšením. Až dosud totiž nedokázala žádná hra ve VR přitáhnout ke konzolím nebo počítačům tolik hráčů po celém světě a očekává se, že příchod verze pro PSVR jejich počet ještě znásobí. Na Steamu i Oculus Storu, kde mohli Beat Saber hrát hráči s Windows VR, Oculusem Rift či HTC Vive, stojí hra 20 dolarů a podobnou cenovku můžeme očekávat i pro PlayStation 4.

Foto: PlayStation Europe

Diskuze (0)

Novinka

Anonym