Coworkingový gigant Spaces míří do Prahy. Kampus otevře hned vedle WeWorku

Michal PtáčekMichal Ptáček

spaces-23
0Zobrazit komentáře

Na českém coworkingovém trhu začíná být pořádné horko. Poté, co jsme vás před několika měsící informovali o potvrzeném vstupu amerického coworkingové giganta WeWork do Prahy, potvrdil příchod na náš trh další významný hráč. V Praze na Národní Třídě totiž nizozemský coworkingový poskytovatel Spaces získal do dlouhodobého pronájmu budovu Albatros, ve které v květnu příštího roku otevře coworkingový kampus o ploše 3 500 m2.

Kuriozní je, že prostor Spaces, který by měl pojmout okolo 400 lidí, se bude s největší pravděpodobností nacházet v těsné blízkosti konkurenčního WeWorku. Ten totiž plánuje svůj kampus otevřít rovněž příští rok a to v kancelářském komplexu Drn nacházejícím se od Albatrosu necelých 150 metrů.

spaces-1

Spaces otevře svůj coworking prostor v Praze na Národní Třídě

Podobně jako WeWork bude chtít i Spaces získat širokou škálu nájemců, od klasických freelancerů přes startupy a klasické firmy až po korporace. Ostatně v zahraniční prostorů tohoto poskytovatele využívají například společnosti Microsoft, Spotify, Uber, Airbnb nebo PayPal. Celkem pak nizozemský hráč eviduje 2,5 milionu členů a působí ve 110 zemích světa včetně Austrálie, USA, Velké Británie, Kanady, Francie, Německa, Izraele nebo Jižní Koreji.

strv-brno-kancelare-hlavni

Přečtěte si takéSTRV otevřelo nové designové kanceláře v Brně. Podívejte se, jak to uvnitř vypadáSTRV otevřelo nové designové kanceláře v Brně. Podívejte se, jak to uvnitř vypadá

Podobně jako konkurence, mezi kterou kromě WeWorku patří i v Holešovicích nedávno otevřená pobočka polského Business Linku, se nizozemský poskytovatel nechce soustředit pouze na pronájem kanceláří, ale i na nabídku doprovodného programu, kurzů, workshopů a networkingu. V prostoru by tak měli být k dispozici animátoři vzdělávacích programů nebo networkingové akce, chod budovy si pak vezmou na starost takzvaní concierge manažeři.

spaces-rotterdam-1

Jeden z kampusů Spaces v nizozemském Rotterdamu

„Neradi hovoříme o čistě pracovním prostředí. Naopak máme pocit, že právě na koncepci Spaces je možné doložit historickou pravdu, že nejlepší myšlenky vznikly mimoděk, často na základě přátelských rozhovorů u kávy, relaxu nebo prostě náhodou změnou podmínek,“ říká country manager Spaces pro Českou republiku a Slovensko, Karel Pelán.

Nizozemský coworkingový poskytovatel jinak nabídne zájemcům možnost pronajmout si stůl, kancelář nebo rovnou celé patro, včetně možnosti uplatnit členství v kterékoliv Spaces budově ve světě. 

spaces-25

Kampus Spaces v Amsterdamu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym