Český startup Retino na Shoptetu. Nabral 100 e-shopů za 19 minut a ztrojnásobil svůj reklamační byznys

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

retino
0Zobrazit komentáře

Český startup Retino vyvíjí nástroj, který zjednodušuje proces vrácení a reklamace zboží v e-shopech, a to jak pro samotné obchody, tak pro jejich zákazníky. Projekt Petra Boroše nyní udělal důležitý krok pro svůj další rozvoj, když vstoupil na největší českou e-shopovou platformu Shoptet, což Retinu okamžitě významně zvedlo tržby.

Retino s v Shoptetu jen během prvních 19 minut, co byl tento doplněk dostupný, aktivovalo 100 e-shopů a českému startupu se rázem ztrojnásobil byznys. O jeho řešení, které přináší automatizovaný postup ve vyřizování vratek a reklamací různého zboží, mají e-shopy zájem. Díky Retinu získají jednotné rozhraní pro komunikaci a služby, což celou reklamaci zjednodušuje a e-shopům šetří až 60 procent času.

Na trhu je Retino od letošního jara, přičemž loni bylo vybráno do osmého akceleračního kola nejstaršího středoevropského akcelerátoru StartupYard. Od té doby zpracovalo tisíce případů vratek a reklamací a vstup na Shoptet nyní veškerá čísla několikanásobně zvětšil. Jak nám prozradil zakladatel projektu Petr Boroš (na úvodní fotce vlevo), počet zpracovaných objednávek se díky e-shopové platformě zvýšil z 500 tisíc na 1,7 milionu a tržby se sice stále pohybují v tisících eur, ale již nikoliv měsíčně, ale týdně.

retino-shoptet1

Integrace Retina v Shoptetu

„Vstoupili jsme do druhé fáze a posouváme náš distribuční model. Během několika dní se náš byznys ztrojnásobil,“ říká Petr Boroš, který se na Shoptetu rozhodně nechce zastavit. Dalším cílem je expanze na podobné zahraniční platformy, jako je například Magento, k čemuž má dopomoci i nová investice. Pro nový kapitál si Retino v následujících měsících půjde na investiční crowdfundingovou platformu Crowdberry, kde plánuje vybrat 500 tisíc eur (téměř 13 milionů korun).

petr-kovacik-skrz.cz

Přečtěte si takéNejvětší český slevový vyhledávač Skrz.cz poprvé expanduje. V Polsku spustil SortadoNejvětší český slevový vyhledávač Skrz.cz poprvé expanduje. V Polsku spustil Sortado

Světové e-shopové platformy by pro Retino představovaly další významný krok kupředu, jelikož jsou o jeden až dva řády vyšší než například Shoptet, který aktivně využívá přes 15 tisíc e-shopů z celkového počtu 42 tisíc, kolik jich je v Česku.

retino-tym

Foto: Retino

Český startup Retino, vlevo zakladatel Petr Boroš

Diskuze (0)

Novinka

Anonym