Adler zakladatele startupu Liftago Martina Hausenblase poprvé v tržbách překonal miliardu korun

0Zobrazit komentáře

Když v roce 1999 dnes pětačtyřicetiletý ústecký rodák Martin Hausenblas spoluzakládal společnost Adler, která se věnovala výhradně prodeji a potisku reklamního textilu, asi zdaleka netušil, že o necelé dvě dekády později půjde o firmu s miliardovými obraty a pozicí jednoho z největších výrobců textilu ve střední Evropě. Významného milníku Adler dosáhl v minulém týdnu, když jeho tržby za prodané zboží v letošním roce překročily poprvé v historii miliardovou hranici.

Konkrétně se tak stalo 21. listopadu s tím, že tržby počítají se třemi hlavními subjekty – ADLER International, ADLER Czech a ADLER Property. Adler Czech se nicméně na celkovém obratu podílí vůbec největší měrou. Za loňský rok celkově Adler zaznamenal tržby ve výši 997 milionů korun. Zisk v minulém roce při těchto číslech dosáhl necelých 77 milionů korun po zdanění.

To jsou na firmu, která má navíc většinu, respektive bezmála 25 milionů kusů textilu, k dispozici v takřka plně automatizovaném, 19 300 m² velkém skladu v Ostravě, vcelku úctyhodná čísla. Dosavadního obratu za letošní rok se podařilo dle informací CzechCrunche dosáhnout za necelých 11 měsíců při zhruba 205 tisících objednávkách. Za celý minulý rok jich Adler vytvořil 188 tisíc.

adlersklad

Prostory logistického centra Adleru v Ostravě

Přibližně 30 procent tvoří objednávky z Česka a 70 procent ze zahraničí. V obou entitách Adleru aktuálně pracuje na 250 zaměstnanců a každodenní záležitostí už řídí vedení mimo Martina Hausenblase, který dnes ve firmě figuruje jako člen dozorčí rady.

alza-vydej-top

Přečtěte si takéAlza ukončila svou online půjčovnu filmů, kterou využilo přes 30 tisíc zákazníků. Na vině jsou distributořiAlza ukončila svou online půjčovnu filmů, kterou využilo přes 30 tisíc zákazníků. Na vině jsou distributoři

Mimo samotného Adleru nicméně Hausenblas stojí také za přepravním startupem Liftago, který propojuje taxikáře s licencí s pasažéry prostřednictvím mobilní aplikace a který vznikl v roce 2013. Právě Liftago, které dnes vede z pozice CEO Ondřej Krátký, nedávno získalo stamilionovou investici od české technologické firmy Livesport.

adlercz

Mezi další aktivity Hausenblase, které jsou více veřejně vidět, patří funkce zastupitele města a také funkce 1. náměstka primátora Ústí nad Labem, odkud pochází. Mimo to se od roku 2010 angažuje v hnutí Podnikáme bez korupce nebo ve vlastním fondu Renesance, který finančně podporuje české studenty na zahraničních univerzitách.

Foto: Adler, Martin Hausenblas

Diskuze (0)

Novinka

Anonym