V prostorách pražského PrusaLabu se uskuteční hackathon Q-TON 3.0. Výherce čeká 50 tisíc korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

0Zobrazit komentáře

Blíží se již třetí ročník hackathonu Q-TON, který hledá nejzajímavější řešení pro chytrá města a zlepšení našich životů. Letošní Q-TON 3.0 se přesouvá do pražského PrusaLabu, který otevřel Josef Průša a jeho Prusa Research, v němž budou moci vývojáři rovnou prototypovat své nápady na 3D tiskárnách. Akce proběhne o víkendu 19. až 21. října a hlavní motivací je výhra 50 tisíc korun pro celkového vítěze.

Organizátory Q-TONu jsou vývojářská firma Qest, která se specializuje na chytré domy a chytrá města, a vývojářské studio eMan, v němž se řeší především produkty spojené s internetem věcí. Celou akci z pozice hlavního mediálního partnera podporuje také CzechCrunch.

„Naší vizí je posunout hranice hackathonu od minulých ročníků ještě dál. Chceme pracovat na nápadech, které mají potenciál. Nenecháme skvělé myšlenky vývojářů, programátorů, grafiků a jiných účastníků jen tak ležet ladem. Je důležité, aby si účastníci sáhli na nejnovější technologické vychytávky, aby se potkali odborníci z praxe s nadšenci do technologií. Výsledný drive pak posune dál firmy i obce,” popisuje třetí ročník Jiří Pech, CTO z eMan.

qton3

Týmy na Q-TONu 3.0 budou tvořit nejméně dva a nejvíce šest soutěžících, ideálně čtyři nebo pět. V případě, že by průměrný věk soutěžících v jednom týmu byl nižší než 18 let, může mít tým více členů, maximálně však osm.

Odborná porota složená z řad partnerů a organizátorů, mezi nimiž jsou například innogy, ESA BIC Prague, Vodafone či UP21, pak bude využívat systém, který pro hackathon poskytla Demokracie21 (D21). Ten funguje na bázi dvou pozitivních a jednoho záporného hlasu. Systém se postará o fair play výsledek. Porota bude hodnotit technologické řešení projektu, jeho obchodní potenciál a inovativnost.

tomas-petovsky-uber-eats2

Přečtěte si takéTomáš Peťovský z Uber Eats: Lidé dnes chtějí jíst hned, jsme jako Netflix pro jídloTomáš Peťovský z Uber Eats: Lidé dnes chtějí jíst hned, jsme jako Netflix pro jídlo

Hackathon proběhne v prostorách PrusaLabu, kde budou k dispozici 3D tiskárny, laser nebo vakuovačka pro prototypy účastníků. Vstup na Q-TON 3.0 je zdarma. Zadarmo je i občerstvení, které bude k dispozici během celého hackathonu. Místa jsou stále volná. Registrace probíhá na webu hackathonu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym