Startupová soutěž Startupper roku ocení projekty zlepšující život v Česku. Vítěz získá přes 300 tisíc korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Pro české podnikatele se chystá další velká akce, na které budou moci prezentovat své nápady. Globální gigant Total do České republiky poprvé přináší projekt Startupper roku, který bude probíhat celkem v 55 zemích světa. Nejnadějnější české startupy a mladé firmy mohou získat finanční podporu i potřebnou publicitu pro další rozvoj.

Cílem je v rámci soutěže podporovat dobré nápady a projekty, které pomohou řešit obecné problémy týkající se komunit v daných zemích. Může jít o zajištění vzdělávacích příležitostí, zlepšení veřejného zdraví nebo třeba výstavbu domů z ekologických materiálů. Jde zkrátka o řešení různých záležitostí v oblasti zdravotnictví, bezpečnosti či vzdělávání.

Projekty zlepšující kvalitu života

Nejlepší startupy z tohoto ranku mohou získat finanční podporu, publicitu a manažerskou podporu. Vybrané projekty získají ocenění „Nejlepší podnikatel/ka“ od společnosti Total, která se jinak specializuje na výrobu průmyslových olejů a maziv.

Soutěž je určena všem českým podnikatelům do 35 let, kteří svůj projekt s dopadem na sociální sféru a komunitu vytvořili v posledních dvou letech. Hodnotit je bude nejprve veřejnost a následně odborná porota, která pak rozhodne o celkovém umístění, i vzhledem k proveditelnosti a potenciálu. Celkem bude rozděleno pět cen, včetně dvou již výše zmíněných.

Tři vítězové obsadí pozici Startupper roku, kde je výhrou finanční podpora, PR, networking a vedení. Vítěz získá 12 500 eur (přes 320 tisíc korun), druhý 7 500 eur (přes 190 tisíc korun) a třetí 5 000 eur (necelých 130 tisíc korun). Vítězný projekt navíc bude soutěžit o jedno ze šesti regionálních ocenění „Grand Regional Winner“, kde budou hodnoceny projekty v rámci celé Evropy na akci v Paříži.

cedric-maloux-startupyard

Šéf StartupYardu Cédric Maloux je ambasadorem Startupperu

Pro české vítěze je pak připravena ještě jedna výhra – mentorské vedení od zástupců akcelerátoru StartupYard v čele s jeho šéfem Cédricem Malouxem, který je zároveň ambasadorem Startupperu. StartupYard patří mezi nejúspěšnější české akcelerátory, který stál u zrodu startupů jako Cryptelo, Gjirafa nebo Neuron Soundware.

Registrace startupů do soutěže začala 9. října a končí 13. listopadu. Hlásit se můžete na webu Total.cz, kde lze nalézt i podrobná pravidla a průběh soutěže.