Revolut otevírá pobočku v Praze a chystá účty s českými IBAN kódy pro zasílání výplaty a dalších plateb

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

revolut11
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejrychleji rostoucích evropských startupů Revolut otevírá svou první pobočku v České republice. Lokální operace britského fintechu bude v pražské kanceláři řídit David Pavliska. Revolut má v Česku už více než 40 tisíc uživatelů, jejich počet stále roste a v Evropě moderní platební aplikaci používají přes 3 miliony lidí.

Do České republiky Revolut oficiálně přišel v květnu letošního roku, kdy nabídl přímé nabíjení v českých korunách, čímž tuzemským klientům významně ulehčil fungování. Hlavními funkcemi Revolutu jsou zahraniční platby ve více než 150 měnách bez poplatků a možnost jednoduché směny 25 měn za výhodnější středový mezibankovní kurz.

Aktuálně v Česku Revolut používá přes 40 tisíc uživatelů a vzhledem k tomu, že tuzemská komunita neustále roste, bude na ni nově z pozice country manažera dohlížet David Pavliska. Ten již má s finančním světem zkušenosti z firem jako Home Credit či Fincentrum.

david-pavliska-revolut1

David Pavliska, manažer Revolutu pro Českou republiku

„Tento týden jsme v Evropě dosáhli velkého milníku 3 milionů uživatelů. Ti všichni se zbavili poplatků za transakce v cizích měnách. V některých zemích nám přibývá tisíc zákazníků denně a například na Maltě už obsluhujeme 10 % veškeré populace. Proč by zrovna Češi měli nadále platit vysoké poplatky, když Revolut nabízí směňování za které není potřeba platit?“ uvedl k otevření české pobočky Andrius Biceika, obchodní ředitel Revolutu.

pavel-novak-zonky

Přečtěte si takéPavel Novák ze Zonky: Půjčili jsme už přes 4 miliardy korun. Chceme naučit Čechy investovatPavel Novák ze Zonky: Půjčili jsme už přes 4 miliardy korun. Chceme naučit Čechy investovat

V Česku Revolutu přibývá přes 100 nových zákazníků každý den a vedle českého zastoupení v podobě Davida Pavlisky plánuje britský fintech zavést také účty s českými IBAN kódy. Díky tomu bude možné nechat si na Revolut účet zasílat například výplatu nebo jakékoliv další platby.

„Mým cílem je skrze Revolut pozvednout správu financí Čechů na novou úroveň,“ hlásí David Pavliska, který jako první věc ve své nové funkci spustil speciální nabídku, kdy mohou získat noví zákazníci svou Revolut kartu až do 30. listopadu zdarma.

revolut-office-london-8

Nové londýnské sídlo Revolutu

Revolut je dnes nejrychleji rostoucím fintech startupem v Evropě, který v investicích nabral už více než 330 milionů dolarů (7,5 miliardy korun). Loni zpětinásobil svůj obrat na téměř 13 milionů liber a svůj plán, že by měl do konce roku atakovat hranici 3 milionů zákazníků, pokořil již nyní. V Londýně před několika týdny otevřel své nové sídlo a aktuálně láká nové uživatele na kovou kartu s prémiovými funkcemi.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym