Podívejte se do nového luxusního interiéru byznysového letadla Boeing 737 BBJ MAX

bbj12
0Zobrazit komentáře

Jedna z největších společností na výrobu komerčních i armádních letadel Boeing se v posledním desetiletí začala čím dál více soustředit nejen na funkčnost, technické parametry a rozmístění jednotlivých prvků v letadlech, ale také na design jejich interiéru. Zvláštní divize Boeing Business Jets (BBJ) se pak mimo toho věnuje i speciálně upraveným letadlům, která slouží především pro ty nejbohatší. Jejich cena totiž hravě přesáhne až 100 milionů dolarů, respektive 2,2 miliardy korun.

Nejnovějším přírůstkem mezi BBJ jsou pak letadla Boeing 737 MAX ve verzi 7 až 9, které se liší především velikostí a některými technickými parametry. Jeden z těchto typů letadel se navíc dočká zcela nového interiéru s názvem Genesis, který má několikanásobně převyšovat svým minimalistickým designem a materiály své předchůdce. Boeing ho představil v americkém Orlandu na konferenci National Business Aviation Association (NBAA).

Uvnitř těchto typů letadel se jednoznačně nemůžete cítit stísněně, speciální uspořádání z nich totiž dělá pojízdnou kancelář s domácností v jednom. Od prostorné koupelny se sprchovým koutem přes ložnici se standardní postelí až po část připomínající konferenční místnost. Interiér lemují přírodní materiály s moderními prvky, včetně stropního osvětlení, které vypadá jako hvězdy na nebi, což vytváří speciální atmosféru při zhasnutí okolních světel.

bbjmax7

Vnější pohled na předchozí generaci Boeing BBJ MAX 7

Běžný Boeing 737 BBJ MAX pojme zhruba dvacítku až padesátku pasažérů, což je až desetkrát méně než u běžného cestovního letadla. Dolet přesáhl s novou verzí 12 900 kilometrů na jedno natankování, což je o bezmála 1 400 kilometrů více než u předcházející generace. Totožnost zákazníků, kteří si tyto typy letadel objednávají, zůstává ovšem standardně utajena. V Česku nicméně jednu z předchozích generací Boeingu 737 BBJ MAX využívá i nejbohatší Čech Petr Kellner.

geewa_1crop

Přečtěte si takéNová hra od českého herního studia Geewa Smashing Four vydělává přes milion dolarů měsíčněNová hra od českého herního studia Geewa Smashing Four vydělává přes milion dolarů měsíčně

Nové modely Boeingu BBJ MAX si objednalo bezmála 20 zákazníků, v červenci to byla například singapurská společnost Seacons Trading. Šlo ovšem stále o BBJ MAX ve verzi 7, osmá generace dorazila k prvnímu zákazníkovi teprve před několika dny. Historicky Boeing v byznysové sérii letadel doručil přes 165 700 kusů.

Pohled do nového luxusního interiéru Boeingu BBJ MAX:

bbj1
bbj2
bbj3
bbj4
bbj5
bbj6
bbj7
bbj8
bbj9
bbj10
bbj11

Foto: Boeing

Diskuze (0)

Novinka

Anonym