Driveto.cz spouští novou službu pro pronájem aut, jejichž dobu užívání si určuje samotný řidič

Filip HouskaFilip Houska

driveto-m
0Zobrazit komentáře

Česká platforma Driveto.cz, kterou loni založila investiční skupina Miton společně s internetovým podnikatelem Františkem Peterkou s cílem zprostředkovávat zákazníkům nabídky aut na operativní leasing, spouští novou službu pod názvem Driveto Klub. Díky ní mají zákazníci možnost si pronajmout vůz, aniž by se museli spoléhat na přesně stanovené smluvní podmínky pro jeho vrácení — klient si totiž sám může v průběhu užívání určit, kdy auto vrátí.

Právě na tomto benefitu celá služba primárně stojí. Driveto Klub jasně specifikuje, že si auto může zákazník nechat jakkoliv dlouho a pak jej kdykoliv vrátit jen na základě telefonátu. Celý proces je však vázán 30denní výpovědní lhůtou, během níž se budou vyřizovat všechny formality a finální vrácení.

kratky3

Přečtěte si takéLiftago se u soudu domohlo, aby konkurenční Taxify v Česku využívalo pouze licencované řidičeLiftago se u soudu domohlo, aby konkurenční Taxify v Česku využívalo pouze licencované řidiče

Co se samotného zapůjčení týče, Driveto Klub má svým zákazníkům nabízet poměrně přímočarou metodu. Na webových stránkách nabízí služba celou řadu aut (údajně až 5 tisíc), nicméně pouze ty, které jsou označeny štítkem symbolizující Driveto Klub, podléhají zmíněným podmínkám.

driveto_czechcrunch-1

U vozů je pochopitelně napsaná i přesná měsíční suma, která v sobě zpravidla obsahuje potřebná pojištění včetně garančních prohlídek, servisování auta nebo přezouvání či uskladňování sezónních pneumatik. Ta aktuálně začíná na ceně 5 990 Kč (bez DPH) za Hyundai i30. Je však nutné doplnit, že pro zapůjčení vozu je vyžadován také takzvaný startovací, nevratný poplatek ve výši dvou měsíčních splátek, který prakticky kryje onu výhodu pro flexibilní pronájem. První měsíc by tak uživatel zaplatil měsíční splátku + startovací poplatek, další měsíce pak standardní sumu.

František Peterka

František Peterka, ředitel a zakladatel služby Driveto.cz

Po vybrání vozu, vyplnění krátkého formuláře a hovoru se Zákaznickým centrem je na řadě podepsání smlouvy a maximálně do tří dnů pak vůz bude k dispozici u některého ze smluvních partnerů, se kterými Driveto Klub spolupracuje. Detailnější informace jsou pak uvedeny přímo na jejich webu.

První služba z mnoha

I když Driveto.cz přišlo na trh teprve minulý rok, již nyní chystá interesantní věci. Vedle uvedeného Driveto Klubu mají v budoucnu přijít i novinky v podobě doručování nového auta přímo před dům, vyzvedávání a vracení pronajatého vozu domů v případě potřeby servisu, lepší ceny za palivo a další doplňkové služby.

drivetoklub_cc

Diskuze (0)

Novinka

Anonym