Do Česka vstupuje módní e-shop About You. Nabízí dopravu zdarma a vrácení zboží do 100 dnů

aboutyoucz
0Zobrazit komentáře

Je to sotva pár měsíců od vstupu německého fashion e-shopu Zalando do Česka, který začal nabízet dopravu zdarma pro jakoukoliv výši objednávky, a už do tuzemska expanduje další hráč. Tím je e-shop About You, který je také z Německa a bude na českém trhu konkurovat mimo zmíněného Zalanda především dlouhodobě ztrátovému Zootu či původem polskému e-shopu Answear.

About You spustil svůj e-shop v úterý a v Česku nabízí kolem 70 tisíc produktů od bezmála 500 různých značek. E-shop je po čtyřech letech dvojkou mezi online prodejci módy na německém trhu s obratem přesahujícím 283 milionů eur, respektive více než 7,3 miliardy korun ročně. V rámci Evropy online obchod funguje také v Polsku, Švýcarsku, Maďarsku, Holandsku, Belgii nebo Rakousku.

Online obchodům s oblečením se v Česku sice daří zvyšovat obrat, ale jen málo z nich je v dlouhodobém zisku. About You chce vsadit čistě na online prodej, bez jakýchkoliv fyzických poboček, s možností vrácení do 100 dnů od zakoupení a s doručením zdarma, podobně jako Zalando. Ke startu si pak připravil promo akci s až 25% slevou na různé zboží.

aboutyououtfit

About You využívá k prodeji outfitů influencery

„Vstup na druhý trh ve východní a střední Evropě během pouhých tří měsíců je pro nás velkým krokem. Český trh pro nás představuje obrovský potenciál a doufáme, že porosteme opravdu rychle. Chceme být jedním z největších hráčů na poli módy v České republice,” říká k expanzi spoluzakladatel About You Tarek Müller.

Jednotlivé produkty jsou většinou řazeny do kompletních outfitů a lze si je prohlížet přímo na stylizovaných fotografiích, podobně jako příspěvky na Instagramu. About You navíc pro Česko spouští také samostatnou mobilní aplikaci a chce postupně učit zákazníky nakupovat módu na mobilu.

ikea

Přečtěte si takéIKEA v Česku do dvou let skončí s prodejem plastových výrobků. Přidají se i Lidl nebo StarbucksIKEA v Česku do dvou let skončí s prodejem plastových výrobků. Přidají se i Lidl nebo Starbucks

Nejsložitější je pouze přesvědčit potenciální zákazníky o tom, že si vždy pro oblečení nemusí chodit do kamenných poboček, kde si vše zkusí, ale mohou pohodlně zkoušet také doma a některé zakoupené kusy bezplatně vrátit. About You například i vrácení takových kusů nabízí prostřednictvím PPL bezplatně, podobně je na tom i konkurenční Zoot, jež umožňuje bezplatné vrácení do 90 dní (mimo outletového zboží). Naopak nedávno spuštěná česká verze Zalanda má dobu pro vrácení zkrácenou na 30 dní.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym