SpaceX vybralo prvního člověka, kterého ve své nové raketě vyšle kolem Měsíce

Michal PtáčekMichal Ptáček

spacex
0Zobrazit komentáře

Vesmírná společnost SpaceX Elona Muska ani ve třetím kvartále tohoto roku nepolevuje ve svém vesmírném bádání a aktivitě. Ba naopak. Elon Musk a spol. totiž  před pár hodinami prostřednictvím oficiálního Twitter účtu vypustili do světa informaci o tom, že jejich vesmírný startup se oficiálně dohodl s prvním pasažérem, který bude vyslán do vesmíru, obletí Měsíc a následně se bezpečně vrátí na Zem.

A to na palubě vesmírné lodi The Big Falcon Spaceship, vybavené raketou The Big Falcon Rocket (zkráceně označované jako BFR), kterou SpaceX poprvé odhalilo loni v září. BFR bude konkrétně obsahovat 31 raketových motorů Raptor, které si samo SpaceX vyvíjí a na nízkou oběžnou dráhu bude schopna dopravit náklad až o hmotnosti 150 tun.


Kdy se let uskuteční a kdo je vlastně oním štastlivcem, prozatím nevíme. První indicie nicméně nahrávají variantě, že se bude jednat o pasažéra z Japonska. Na svém Twitteru to totiž Musk nepřímo naznačil, když na dotaz jednoho z uživatelů, který zjišťoval, kdo se na cestu kolem Měsíce vypraví, odpověděl emotikonem japonské vlajky. Zda šlo spíše o vtip nebo skutečnou nápovědu se nicméně dozvíme už v pondělí, kdy SpaceX pasažéra představí oficiálně.


Mimochodem, pokud vás zajímá detailní dění okolo SpaceX, neměli byste minout náš vyčerpávající rozhovor s Lukášem Krocem, prvním Čechem, který právě pro Muskovu vesmírnou firmu v minulosti pracoval a stál u zrodu spousty inovativních technologií, ze kterých tato společnost do dneška čerpá.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym