Podívejte se do první kavárny Starbucks Reserve v Česku, která nabídne bar s prémiovou kávou

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

starbucks-reserve-praha31
0Zobrazit komentáře

Americký kavárenský řetězec Starbucks v České republice provozuje pětatřicet kaváren a od pátku, 21. září, k nim přibyde další. V pořadí 36. provozovna bude ale úplně jiná než ty předchozí. Starbucks s ní do České republiky přináší koncept Reserve, který zákazníkům nabízí hned několik druhů prémiových káv. Nové Starbucks Reserve se nachází na Jungmannově náměstí v Praze.

Starbucks Reserve ve světě není nijak zvlášť velkou novinkou. Populární americký řetězec jich provozuje už kolem dvou tisíc, ale nyní poprvé přichází i do Česka. Oproti klasickým kavárnám Starbucks, které u nás fungují již deset let, se v nich nabízí káva pražená ve specializovaných pražírnách v americkém Seattlu, aby byl každý druh jedinečný a byla zaručena kvalita každého zrnka.

starbucks-reserve-praha2

První Starbucks Reserve v Praze

Kávu americký kavárenský řetězec dováží z malých pěstitelských oblastí v Africe, Latinské Americe a asijských tichomořských ostrovů. Starbucks Reserve pak zákazníkům nabídne také možnost alternativní přípravy kávy, vedle klasického espressa tu baristé připraví i filtrovanou kávu, french press či chemex.

mcdonalds-uber-eats1

Přečtěte si takéUber Eats se v Praze spojuje s McDonald’s, hamburgery bude rozvážet v širším centru městaUber Eats se v Praze spojuje s McDonald’s, hamburgery bude rozvážet v širším centru města

V zahraničí bývá prémiová kavárna Reserve doplněna například o vlastní pekárnu či bistro, ale na Jungmannově náměstí 34 se zatím bude Starbucks soustředit výhradně na kávu. Vedle zmíněných speciálních druhů zákazníkům nabídne také standardní sortiment, jaký známe z ostatních prodejen nejen v Česku. Vedle samotné kávy se pak kavárny Reserve liší především designem, do něhož jakožto vyšší třídy firma investuje až o polovinu více.

starbucks-reserve-praha11

Starbucks Reserve nabízí také alternativní přípravu kávy

Praha navíc není jediným městem, kam se koncept Starbucks Reserve dostává vůbec poprvé. První pobočku se totiž po dlouhých letech Američané rozhodli otevřít také v italském Miláně, zemi espressa, které se dlouho vyhýbali. Kavárna Reserve se tu otevřela v historické budově Poste na Piazza Cordusio a Starbucks by se v Itálii chtěl dále rozšiřovat. Navíc právě do Itálie by se mohlo přenést pražení vybraných káv, které nyní probíhá ve zmíněném Seattlu.

V České republice Starbucks provozuje společnost AmRest, pod které patří také fast foodové řetězce KFC, Pizza Hut či Burger King. Celkem už má Starbucks po celém světě přes 21 tisíc poboček v 66 zemích. V Česku ještě letos otevře čtyři další.

starbucks-reserve-praha5
starbucks-reserve-10
starbucks-reserve-praha71
starbucks-reserve-praha9
starbucks-reserve-praha1
starbucks-reserve-praha41
starbucks-reserve-praha61

Foto: AmRest / Starbucks

Diskuze (0)

Novinka

Anonym