Podívejte se do nového sídla Netflixu v Kalifornii

Michal PtáčekMichal Ptáček

Breakout zóna

0Zobrazit komentáře

Americká společnost Netflix, která je neotřesitelnou jedničkou na poli videostreamovacího obsahu, se nedávno přestěhovala do nového sídla v kalifornském městě Los Gatos. Kanceláře o ploše 22 389 m² si vzalo na starost architektonické studio Form4 Architecture, jehož hlavním úkolem bylo vytvořit moderní, ale zároveň funkční a útulný prostor. S jejich svolením vám nyní umožňujeme podívat se, jak to uvnitř firmy jejíž tržní kapitalizace se pohybuje okolo 158 miliard amerických dolarů, vypadá.

„Obě budovy, které mají celkově 22 389 metrů čtverečních, jsou v polovině své výšky vzájemně propojeny úzkým mostem, který evokuje jejich plynulý přechod. Design interiéru bere v potaz zdravé propojení pracovního i sociálního prostředí, které je rozděleno různými architektonickými elementy, včetně vizuálního oddělení prostoru a sestavy nábytku, množství různých materiálů a textur ovšem stále v celém prostoru vzbuzují určitý pocit domácího prostředí.

Obrovský vstupní prostor a celá vstupní hala má v návštěvnících vyvolat jistý wow efekt chytrým prostupem světla a spojením s přírodními materiály, od kamenných podlah až po dřevěné stropy a železobetonová oddělení prostoru. S vnitřním prostorem, doplněným dřevěnými materiály, navíc skvěle kontrastuje žlutá, modrá a červená barva“, říká architektonická firma Form4 Architecture.

Lokalita: Los Gatos, Kalifornie
Velikost: 22 389 m²
Design: Form4 Architecture
Fotky: se svolením Johna Suttona a Franka Pereze

netflix-hq-los-gatos-1

Breakout zóna

netflix-hq-los-gatos-2

Breakout zóna

netflix-hq-los-gatos-3

Malá jednačka

netflix-hq-los-gatos-4

Lobby

netflix-hq-los-gatos-5

Breakout zóna

netflix-hq-los-gatos-6

Malá konferenční místnost

netflix-hq-los-gatos-12

Event space/kino

netflix-hq-los-gatos-7

Breakout zóna

netflix-hq-los-gatos-8

Breakout zóna

netflix-hq-los-gatos-9

Open space

netflix-hq-los-gatos-10

Velká jednačka

netflix-hq-los-gatos-11

Koridor

Diskuze (0)

Novinka

Anonym