Miton investuje stovky tisíc eur do českého startupu Sense Arena na trénink hokeje ve VR

bobtetiva
0Zobrazit komentáře

Původem jablonecká investiční skupina Miton vstupuje do dalšího českého startupu. Po nedávném oznámení navýšení podílu v IdeálníNájemce.cz, který Miton odkoupil od Olivera Dlouhého a Jiřího Hlavenky z Kiwi.com, skupina investuje stovky tisíc eur do českého startupu Sense Arena, který vyvíjí hokejový trenažer ve virtuální realitě a který letos zvítězil v soutěži Vodafone Nápad roku.

Miton s investicí získává ve startupu dosud neupřesněný menšinový podíl. Za Sense Arenou stojí zakladatel Bob Tetiva, který na projektu pracuje mimo jiné i s Filipem Pešánem, trenérem Liberce v hokejové extralize. Mimo využití mezi českými hokejisty se startupu v minulosti podařilo svoji technologii otestovat i v NHL, konkrétně u Boston Bruins či Detroit Red Wings.

Princip tréninku ve virtuálním prostředí je relativně jednoduchý, hráč se ocitne v realisticky zpracované aréně, kde může trénovat prostřednictvím reálné hokejky, která je přímo propojena se simulátorem, a se zapojením brýlí pro virtuální realitu. Trenažer tak otestuje rychlost reakcí, přesnost, i sílu střely.

sensearena

Virtuální prostředí Sense Arena pro trénink hokeje

Virtuální realita je buzzword, který má na papíře tisíce využití, aplikace do praxe však zatím pokulhává. To platí i pro sportovní prostředí. Když jsme proto viděli, jak funguje Sense Arena, produkt si okamžitě získal naši pozornost,“ dodává Miton k investici a zároveň tvrdí, že plánuje český startup podporovat i do budoucna. Se Sense Arenou se začal bavit letos na jaře.

silversockstop

Přečtěte si takéDvojice designérů navrhla speciální ponožky, které zabraňují zápachu nohouDvojice designérů navrhla speciální ponožky, které zabraňují zápachu nohou

Startup nevylučuje ani možné budoucí zapojení více druhů sportů, technologie by tak mohla být stejně dobře aplikovatelná i například na golf či tenis. Jde tak vedle her ve virtuální realitě, jako třeba Beat Saber, o jeden z mála českých VR startupů, kterému se daří na globálním trhu. Jen málo projektů ve virtuální realitě je totiž využitelných k smysluplnému účelu mimo her.

miton

Vedení investiční skupiny Miton

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym