Google vydal vlastního průvodce 20 turisticky nejnavštěvovanějších měst, včetně Prahy

tbdto
0Zobrazit komentáře

Technologický gigant Google je znám tím, že často experimentuje s novými projekty, které vycházejí z nápadů a práce vybraných zaměstnanců. V této souvislosti tak kalifornská firma před časem otevřela vlastní inkubátor Area 120, do kterého zaměstnanci vkládají zhruba 20 procent svého pracovního času. Jedním z nejnovějších projektů se tak stal například Touring Bird.

Touring Bird je na první pohled velmi jednoduchý průvodce celkem dvacítkou turisticky nejnavštěvovanějších měst po celém světě, ve kterém nechybí ani Praha. Celkově nabízí průvodce mimo popisu měst přes 25 tisíc různých památek a atrakcí, u nichž lze prostřednictvím Touring Bird vidět dostupnost a také je přímo zarezervovat.

Pro lepší plánování navíc průvodce nabízí filtrování podle data, ve kterém se budete v dané lokalitě nacházet, takže najde pouze relevantní akce a otevřené památky či další místa. Mezi městy jsou mimo Prahy dostupné v rámci Evropy také Berlín, Paříž, Amsterdam, Barcelona, Madrid, Řím či Londýn. Z těch vzdálenějších poté Nové Dillí, New York, Miami, Chicago, Boston, Orlando či Las Vegas a San Francisco.

tbdpraha

Doporučované atrakce v Praze

Z klasických serverů pro ubytování či vyhledávání letenek se tak spousta platforem pomalu přesouvá k zážitkům a podrobným průvodcům, díky kterým lze kompletně předem naplánovat aktivity v daném městě. Ostatně Google se o něco podobného snaží i v rámci svého vyhledávače letenek Google Flights a také vlastní aplikace Trips, kde lze mimo samotných letenek najít také ceny a tipy na hotely či zjednodušené průvodce městy.

bobtetiva

Přečtěte si takéMiton investuje stovky tisíc eur do českého startupu Sense Arena na trénink hokeje ve VRMiton investuje stovky tisíc eur do českého startupu Sense Arena na trénink hokeje ve VR

I když není Google s podobným průvodcem zdaleka jediný, nová služba si získala na takové oblibě, že z testování beta verze od letošního dubna přešla až k finálnímu spuštění, a v nejbližší době se chystá rozšířit nabídku o desítky dalších měst. Aktuální podoba Touring Bird funguje na desktopu a na mobilních zařízeních ve své webové verzi, v budoucnu by se mohla dočkat i vlastní aplikace na iOS a Android, podobně jako to nabízí „konkurenční“ Lonely Planet a jeho aplikace Guide.

tbdd

Přímá rezervace vstupenek na některé z atrakcí v průvodci Touring Bird

Pokud by vám ovšem přeci jen informace na Touring Bird nestačily nebo byste chtěli cokoliv vylepšit, server nabízí také funkci Contribute, se kterou může kdokoliv navrhnout změnu nebo přidání nových informací a tím se stát jakýmsi cestovním influencerem. Například Praha má totiž na Touring Bird stále své rezervy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym