Aplikace České spořitelny kvůli porušení ochranné známky vyměnila název Saifu za Poketka

saifuviz
0Zobrazit komentáře

Ve druhé polovině srpna jsme informovali o sporu mezi fintech startupem Saifu a Českou spořitelnou ohledně stejnojmenného názvu její nové platební aplikaci. Česká spořitelna totiž vytvořila aplikaci pro NFC bezkontaktní platby s autorizací za pomoci otisku prstu, kterou byla ovšem nucena na základě žádosti stáhnout z obchodu Google Play.

Na pravé Saifu má totiž registrovanou obchodní známku společnost Paymaster a.s., takže si smazání a ukončení využití jména od největší české banky vynutila. Ihned po smazání začala Česká spořitelna přemýšlet nad změnou názvu, který se před několika dny dostal na veřejnost. Nově je tak její nejnovější aplikace znovu na Google Play pod názvem Poketka.

Saifu ale tak úplně z mobilů zákazníků nezmizelo. Sama Česká spořitelna informovala stávající uživatele ve smyslu, že mohou původní Saifu využívat ještě do konce letošního září, poté budou nuceni aplikaci aktualizovat pro změnu brandingu.

poketka

Všechny funkce aplikace jsou stejné jako před jejím přejmenováním. Kromě mobilních plateb umí Poketka vygenerovat tzv. jednorázovou platební kartu pro bezpečné platby v e-shopech či nabízí slevový program na bázi okamžitých slev. Slevy lze čerpat u více než stovky obchodníků z různých kategorií,“ doplňuje k situaci Lukáš Kropík, mluvčí České spořitelny.

cosmotech

Přečtěte si takéInvestiční fond ČEZu vložil stovky milionů korun do francouzského startupu Cosmo TechInvestiční fond ČEZu vložil stovky milionů korun do francouzského startupu Cosmo Tech

Mimo všechny funkce nabízí Poketka také generování jednorázových platebních karet, například pro platbu v obchodě v zahraničí, k zamezení zneužití. Česko-ruské Saifu, které naopak v Česku postupně svůj byznys na poli propojení kryptoměnových a standardních plateb rozjíždí, se pro CzechCrunch již před několika týdny vyjádřilo, že aktuálně neplánuje žádné další právní kroky na stranu České spořitelny.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym