Americký gigant Workday spouští díky akvizici českého startupu Stories v Praze vlastní vývoj

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

stor1
0Zobrazit komentáře

V červenci americká technologická firma Workday oznámila, že kupuje český startup Stories, který vytváří nástroje pro analýzu velkých firemních dat. Technologie i tým Stories, za jehož vedením stáli zakladatelé Filip Doušek, Vojta Roček a Peter Fedoročko, se postupně integrují do technologické platformy Workday, nicméně nadále budou operovat v Praze. Pro Workday nově v Česku budují vývojové středisko.

Softwaroví inženýři, vývojáři či datoví analytici – to je jen výběr z pozic, které, jak zjistil server Lupa.cz, Workday hledá pro svou novou pražskou základnu, kterou povede spoluzakladatel Stories Filip Doušek (na úvodní fotce uprostřed).

Český startup se specializoval na rozšířenou analýzu, propojenou se strojovým učením a umělou inteligencí, která automatizovala vytváření analýz. Díky nim pak dokázala firmám poskytovat přesné a jasné výsledky o tom, jak funguje jejich byznys.

workday-prism-analytics

Nástroj Workday Prism Analytics, na němž pracuje i český startup Stories

Workday chce přesně tuto pokročilou analytiku Stories integrovat do svého nového nástroje Workday Prism Analytics a na jeho dalším vývoji se bude pracovat právě v Praze. Česko patří v datech mezi špičku, a tak tento krok Workday, který vyvíjí produkty pro největší světové firmy, dává smysl.

Alquist tým na summitu The Alexa Prize v Seattlu (1)

Přečtěte si takéTým studentů ČVUT se dostal do finále soutěže Amazonu. Bude bojovat o bezmála milion dolarůTým studentů ČVUT se dostal do finále soutěže Amazonu. Bude bojovat o bezmála milion dolarů

„Máme štěstí, že žijeme v místě, kde máme možnost postavit tak skvělý tým matematiků, vývojářů a datových expertů,“ popisoval po červencové akvizici Filip Doušek. Dnes se již se svými kolegy prostřednictvím Workday, obra v oblasti cloudových řešení pro finance a lidské zdroje, podílí na projektech pro 21st Century Fox, Airbnb, Cushman & Wakefield, Netflix nebo WeWork.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym