Will Smith nebo Kevin Durant, v Silicon Valley vzniká investiční fond pro celebrity a sportovce tmavé pleti

will
0Zobrazit komentáře

Diverzita mezi zaměstnanci, ve vedení firem či ve sportu je v posledním době ožehavým tématem. Představitelé firem si dávají záležet na tom, aby ve společnosti měli vyvážené množství žen a mužů, stejně jako lidí různých národností. Do tohoto trendu se chce nyní pustit i jeden z nejrespektovanějších investičních fondů v Silicon Valley, Andreessen Horowitz.

Ten totiž plánuje spuštění nového investičního fondu s kapitálem 15 milionů dolarů, který se bude skládat výhradně z investorů tmavé pleti. Mezi prvními, kdo se k financování fondu připojí, budou například herec, producent a zpěvák Will Smith, basketbalová hvězda Kevin Durant nebo Richelieu Dennis, který v minulosti spustil například stamilionový fond na podporu žen tmavé pleti.

Nový fond se tak připojí k hlavnímu, 1,5miliardovému fondu, který Andreessen Horowitz provozuje, ale s jedním výrazným rozdílem. Investiční společnost si z nového uskupení nebude vyplácet žádný zisk z výnosů a úroků, ale rovnou je investuje na další podporu relevantních organizací. Bližší podrobnosti o finálním spuštění, ani o dalších investorech, nicméně zatím nejsou dle serveru Wall Street Journal, jenž s informacemi přišel jako první, k dispozici.

marcandreessen

Spoluzakladatel investičního fondu Andreessen Horowitz, Marc Andreessen

Andreessen Horowitz je pro zúčastněné investory pravděpodobně jeden z nejstrategičtějších partnerů, jelikož má dlouhodobě skvělé výsledky v technologickém sektoru. Právě technologie jsou oblast, do které by mělo vstupovat čím dál více lidí nejrůznějších národností i barvy kůže, na což se nový fond zaměřuje. Ostatně, jak ukazuje nedávná studie, takřka 58 % světových investorů jsou muži bílé pleti.

letgo

Přečtěte si takéProdejní aplikace Letgo, která funguje i v Česku, získala investici ve výši 500 milionů dolarůProdejní aplikace Letgo, která funguje i v Česku, získala investici ve výši 500 milionů dolarů

Ani žádný z 29 investorů v Andreessen Horowitz, kteří rozhodují o většině strategických investic, není tmavé pleti. Leccos by se tak mohlo touto iniciativou změnit a jedna z nejzásadnějších investičních firem by tak rozšířila své aktivity směrem, kterým se již dříve vydala i taková jména jako basketbalová legenda Kobe Bryant se svým 100milionovým fondem, rapper Jay-Z, producent Dr. Dre či Kanye West.

Foto: Gage Skidmore / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym