V Japonsku vymysleli voděodolný náramek s mazatelným povrchem, na který si lze zapisovat poznámky

Nela VítováNela Vítová

vm1
0Zobrazit komentáře

Ačkoliv se doba telefonů a elektroniky posouvá rychle kupředu a rozšiřuje se mezi stále větší počet lidí, někteří v určitých případech stále preferují praktičnost a staré dobré metody. Japonská společnost Kenma se tak inspirovala každodenními lidskými potřebami a vytvořila praktický náramek, na který si je možné zapisovat akutní poznámky či okamžité nápady. Díky speciálnímu povrchu lze text lehce smazat, a náramek tak používat stále dokola.

Wemo neboli „wearable memo“ si je možné omotat kolem zápěstí a nahradit tím například nutnost užívání funkce poznámek v telefonu či papírový poznámkový blok nebo diář. Svým tvarem a designem připomíná reflexní pásek užívaný chodci či cyklisty ve tmě, ale je vytvořen tak, aby se na jeho povrch dalo psát.

wemo5

V případě, kdy chce člověk poznámku smazat či napsat jinou, stačí text setřít prstem či vymazat klasickou gumou. Vzhledem ke speciálnímu povrchu je možné pásek užívat stále dokola, a dokonce si s ním umývat i ruce. Díky tomuto vylepšení tak mohou „zápisník“ využívat i lidé, jejichž zaměstnání zahrnuje práci pod vodou, aniž by se jim text smazal.

max

Přečtěte si takéNový CEO českého Creative Docku Maxim Vrána: Chceme dělat miliardu ročně a stavět větší projekty než ZonkyNový CEO českého Creative Docku Maxim Vrána: Chceme dělat miliardu ročně a stavět větší projekty než Zonky

Za nápadem stojí japonské studio Kenma, které se při tvorbě náramku inspirovalo zdravotními sestrami. Ty si totiž velmi často zapisují důležité poznámky a připomínky na ruce, aby myšlenku nezapomněly. Wemo však není určené pouze pro lidi v oblasti zdravotnictví, tvůrci jsou přesvědčeni, že se tato pomůcka bude hodit lidem ze širokého okruhu různých profesí.

wemo1

Příkladem mohou být zaměstnanci ve zpracovatelském průmyslu, zemědělství, záchranáři v krizových oblastech, ale také ho mohou využít lidé, kteří rychle zapomínají. Pomůcka by mohla život ulehčit i lidem trpícím demencí či jiným mentálním onemocněním, které jim znemožňuje si pamatovat informaci po delší dobu.

wemo2

Wemo lze zakoupit na Amazonu za zhruba 260 Kč s možností zaslání do vybraných evropských zemí včetně České republiky.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym