Slack potvrdil investici ve výši 427 milionů dolarů, která ho posunuje na valuaci 7,1 miliardy

butterfield
0Zobrazit komentáře

Před dvěma týdny jsme informovali o spekulaci ohledně nové stamilionové investice do komunikační platformy Slack, která by ji posunula na valuaci dosahující 7 miliard dolarů. Nyní byla tato informace potvrzena a dále upřesněna přímo samotným startupem. Slack tak v posledním investičním kole označeném jako Series H získává 427 milionů dolarů při valuaci 7,1 miliardy dolarů.

Investici vedly investiční společnosti Dragoneer Investment Group a General Atlantic. Tohoto ohromného čísla se startupu podařilo dosáhnout během pouhých pěti let od spuštění. Mimo přílivu nového kapitálu nedávno Slack přesáhl 8 milionů aktivních uživatelů denně a více než 70 tisíc týmů v placených plánech.

V posledním investičním kole během loňského září, které předcházelo to aktuální, měl Slack po čtvrtmiliardové investici valuaci 5,1 miliardy dolarů, což značí významný růst. Celkově pak Slack od svého startu získal na investicích již 1,26 miliardy dolarů od více než 40 investičních firem, včetně prestižních fondů jako Andreessen Horowitz či SoftBank.

slack-apps1

Na paty Slacku šlape všemožná konkurence, včetně nástrojů jako HipChat či Stride od Atlassian, které se ovšem Slack v rámci konkurenčního boje rozhodl koupit, čímž původem sanfranciský startup ještě více posílí. I když není oficiálně jasné, na co Slack nové prostředky využije, velmi pravděpodobně plánuje další akvizice pro udržení pozice jedničky ve firemní komunikaci.

Foto: Web Summit / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym