Rodina Hugha Hefnera poprvé od vzniku nevlastní žádné akcie Playboye. Prodala je za 35 milionů

hughhefner
0Zobrazit komentáře

Je tomu již téměř rok, co se svět dozvěděl smutnou zprávu ohledně úmrtí Hugha Hefnera, zakladatele dosud nejúspěšnějšího pánského časopisu Playboy. Legendární byznysmen odešel v 91 letech přirozenou smrtí. Od té doby bylo mimo nejrůznějších vzpomínek na jeho život relativně ticho ohledně dalšího fungování samotného Playboye, který za šest dekád několikrát razantně změnil směr.

A nyní je to vůbec poprvé, co v Playboy Enterprises, do níž samotný časopis, produkční společnost i webový magazín spadá, nemá rodina Hugha Hefnera již žádný podíl. V rámci dohody se společností Icon Acquisition Holdings se rodina prostřednictvím svěřenského fondu, do kterého akcie patřily, rozhodla zbývajících 1,8 milionu akcií odprodat za částku 35 milionů dolarů.

Celý prodej je rozdělen na dvě části. V první má Icon Acquisition Holdings zaplatit 15 milionů dolarů v hotovosti za 800 tisíc kusů akcií a v druhé poté zbývající část 20 milionů dolarů za milion kusů akcií ve formě splátek. Dohoda a převod akcií tak bude finálně uzavřen, jakmile se doplatí zbývající část, informuje server The Blast s odkazem na oficiální prodejní dokument.

Ve svěřenském fondu rodiny Hefnera, do něhož celý majetek spadá, jsou aktuálně mimo menších podílníků především jeho čtyři děti David, Kristy, Cooper a Marsden a také bývalá manželka Crystal Harris. Všichni by si tak měli po dokončení prodeje zbývajících akcií společnosti, která již dříve podstatnou část Playboye vlastnila, rozdělit finance rovným dílem.

080118_MCDONALDS-MACCOIN-BIGMAC_1

Přečtěte si takéMcDonald’s vydává vlastní měnu MacCoin pro nákup Big MacůMcDonald’s vydává vlastní měnu MacCoin pro nákup Big Maců

Dle dostupných informací poté ve společnosti zůstane pouze syn Cooper Hefner, který ovšem na pozici kreativního ředitele nebude již mít žádný podíl. Hugh Hefner měl navíc pro svůj svěřenský fond zajímavou podmínku – všechny děti i bývalá manželka musely být po celou dobu čisté od tvrdých drog. Pokud by se komukoliv ve fondu něco nezdálo, mohl podrobit další členy testu na přítomnost drog a případně je dočasně vyřadit z fondu. Pro návrat musel takový člen podstoupit léčení a být rok „čistý“.

Historicky nejúspěšnější pánský časopis

Příběh Hugha Hefnera a samotného Playboye je pozoruhodný, stejně jako je pozoruhodná jeho galerie fotografií, kterou si pečlivě střežil a zajímavými fotkami následně zásoboval své fanoušky na sociálních sítích. Firmu založil Hugh Hefner v roce 1953 s tisícidolarovou půjčkou od své matky, 600 dolary od banky a 8 tisíci dolary od menších investorů. V prosinci 1953 už vyšlo první číslo, které mělo na obálce ikonickou modelku Marilyn Monroe – prodalo se ho na 50 tisíc kusů.

hughmarilyn

Hugh Hefner s Marilyn Monroe

V roce 1972 Playboy vydával ročně kolem 7 milionů výtisků a začal rychle expandovat do dalších oblastí. Do roku 2015 se postupně počet ročních výtisků propadl až na půl milionu a firma vydělávala především z licencí na své produkty a vlastní mediální společnosti, pod kterou patří i několik televizních stanic. V roce 2016 se Playboy rozhodl z časopisu vyškrtnout bezprostřední nahotu a převést velkou část svého obsahu do online prostředí, které nabízí exkluzivní placené členství.

Foto: Playboy Enterprises

Diskuze (0)

Novinka

Anonym