Facebook začal testovat svoji novou seznamku Facebook Dating. Má být součástí hlavní aplikace

facebook_1214
0Zobrazit komentáře

Před přibližně dvěma měsíci oznámila největší sociální síť Facebook svůj zamýšlený vstup na trh seznamovacích aplikací, s cílem konkurovat zavedeným hráčům jako Badoo, Tinder či Match.com. Na povrch nyní vyplula informace, že Facebook aktuálně interně novinku testuje mezi svými zaměstnanci na americkém trhu a že bude pravděpodobně přímou součástí hlavní aplikace Facebooku.

S novinkou přišla v pátek Jane Manchun Wong, známá pro časté nacházení chyb a změn v nejrůznějších produktech a aplikacích, na svém Twitteru s informací, že je funkce dostupná pouze pro americké zaměstnance Facebooku, kteří se k testování přihlásili. Facebook vše později oficiálně potvrdil magazínu The Verge.

Primárním cílem testování má být odladění všech potenciálních bugů a nesrovnalostí v rozhraní novinky mezi zaměstnanci tak, aby mohla být aktualizovaná aplikace Facebooku s novou funkcí během následujících měsíců vypuštěna i pro veřejné užití. Facebook zároveň požádal zaměstnance, aby využili pro testování pouze falešná data, která budou před oficiálním spuštěním smazána.

timcook_1

Přečtěte si takéApple se stal historicky první americkou firmou, která dosáhla tržní hodnoty 1 bilion dolarůApple se stal historicky první americkou firmou, která dosáhla tržní hodnoty 1 bilion dolarů

Ze strany konkurence tak přišel strach o to, co Facebook doopravdy se svým novým produktem zamýšlí a zda ho nakonec vůbec využije v reálném provozu. Spousta nových funkcí a tzv. „spin-off“ produktů je totiž často zařazena do pomyslného šuplíku a nikdy nevyužita. V době oznámení Facebook Dating ovšem akcie společnosti Match Group, provozující seznamky Tinder či Match.com, klesly o 17 procent.

Snaha o co nejvěrohodnější profily

Problémem většiny seznamovacích aplikací je především důvěryhodnost samotných profilů. I přesto, že Tinder či Badoo již dávno přinesly verifikaci profilů za pomoci fotografií se speciálně ukázaným gestem, či propojením na sociální sítě, často to lze obejít. Bude tak zajímavé sledovat, jak se s tímto problémem popere v nové funkci Facebook, který má možnost verifikovat profily na sznamce podobným způsobem, jako to dělá pro získání verifikačního odznáčku vedle jména přímo na Facebooku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym