Česká hra Beat Saber bude součástí největšího turnaje na světě v hernách s virtuální realitou

0Zobrazit komentáře

Jedna z aktuálně nejúspěšnějších her na poli virtuální reality, Beat Saber, od československého tria Jaroslav Beck, Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár, ve které se hráč snaží světelnými meči zasahovat kostky, jež se objevují na základě rytmu hudby, zlomila v prvních pár měsících od vydání hned několik rekordů a zajistila si tak pozici jedné z vůbec neprodávanějších her v tomto segmentu.

I přesto, že je hra dostupná pouze na jedné platformě (PC), stáhlo si ji během prvních 3 týdnů přes 100 tisíc hráčů, což značí příjmy ve výši téměř 2 milionů dolarů. A nyní se má s chystanou globální akcí dostat k hráčům ještě blíž. Liga pro eSporty ve virtuální realitě Virtual Athletics League bude totiž společně s LIV a Springtime VR hostit pravděpodobně vůbec největší herní událost spojenou s hernami, které disponují zařízeními na virtuální realitu. A jednou z her má být právě Beat Saber.

Do celosvětového turnaje ve hře Beat Saber s názvem International Beat Saber Tournament se má připojit bezmála 120 partnerských heren, které budou v určený čas měřit všem přihlášeným hráčům čas hry ve dvou předem vybraných úrovních na nejtěžší obtížnost a zapisovat výsledky. Turnaj by se měl konat 17. srpna v zemích na všech kontinentech světa, včetně České republiky, konkrétně Nového Jičína. Mapu všech míst, kde lze hrát, najdete zde.

beatsaber

Do soutěže se může přihlásit takřka kdokoliv starší 13 let, kdo si troufne na soupeření s těmi vůbec nejlepšími hráči. Partnerské VR herny musí v den akce vyhradit minimálně 2 hodiny pouze Beat Saberu a zaznamenávání výsledků. Beat Saber, respektive Beat Games, firma pod kterou je hra registrována, navíc všem hernám prodává licence k provozování jejich hry.

cupr

Přečtěte si takéOnline obchod s potravinami Rohlik.cz zdvojnásobil počet zákazníků a je poprvé v ziskuOnline obchod s potravinami Rohlik.cz zdvojnásobil počet zákazníků a je poprvé v zisku

Kromě výše zmíněných úspěchů a novinek mají tvůrci v Beat Games plné ruce práce s finalizací hry pro platformu Playstation VR, kde má Beat Saber vyjít ještě letos. Nedávno také přidali do hry zcela novou úroveň, na které pracovali se známým DJ Porterem Robinsonem (VIRTUAL SELF), který pro hru vytvořil originální skladbu.

beatsaber1

Tvůrci Beat Saberu: Vladimír Hrinčár, Jaroslav Beck a Ján Ilavský

Diskuze (0)

Novinka

Anonym