Alza bojuje s velkým množstvím nevyzvednutých zásilek. Zdražuje dodání zboží do svých výdejen

Nela VítováNela Vítová

Alza.cz_Výdej-2-e1481983222666
0Zobrazit komentáře

Největší tuzemský internetový obchod Alza.cz zaznamenal narůstající problém s množstvím nevyzvednutých zásilek ve svých výdejnách. Komplikace prodejce dočasně vyřešil zvýšením ceny za dodání zboží na pobočku v případě, že za něj bude chtít zákazník platit až při vyzvednutí. Při platbě předem bude dodání naopak levnější.

Na pobočkách po celé České republice se hromadí zásilky, které si zákazníci objednají, ale už je nikdy nevyzvednou. Vedení e-shopu doufá, že zdražení by mohlo více zákazníků přimět k tomu, aby si svou objednávku vyzvedli a nenechali ji propadnout.

Víme, že když zákazník zboží uhradí dopředu, tak si ho i s velkou pravděpodobností vyzvedne,komentuje situaci pro deník Aktualne.cz finanční ředitel Alza.cz, Jiří Ponrt.

alza_vydej2

Jedna z několika desítek výdejen Alza.cz

Nově zákazník za objednané zboží při platbě na místě zaplatí místo 35 korun o desetikorunu navíc, tedy 45 korun. Při zaplacení předem však nově vyjde doprava na výdejnu levněji, přesněji na pouhých 15 korun. Bezplatné vyzvednutí je i nadále dostupné v showroomech v Praze, Plzni či Ostravě.

xboxonex

Přečtěte si takéMicrosoft nabídne herní konzoli Xbox One a bezmála 100 her za jedno měsíční předplatnéMicrosoft nabídne herní konzoli Xbox One a bezmála 100 her za jedno měsíční předplatné

Ačkoliv je Alza.cz z českých e-shopů momentálně tím největším, podle všeho se prodejci některé až příliš shovívavé kroky nevyplácí. Otázkou je, zda zákazníky zdražování příliš neodradí a do budoucna raději nevyužijí služeb prodejců nabízejících podobný sortiment, jako je Mall.cz či další úzce orientované e-shopy, kteří zároveň neúčtují za vyzvednutí žádný poplatek.

alza

Centrála Alzy v pražských Holešovicích.

Alza svou nabídku během několika let posunula od prodeje elektroniky až po široký výběr nejrůznější kosmetiky, sportovního vybavení či domácích potřeb. Nedávno také zavedla možnost plateb v platebních terminálech za pomoci kryptoměn či rozšíření sortimentu alternativní stravy, jako je česká MANA či Saturo.

Foto: Alza.cz

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym