Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg se stal třetím nejbohatším člověkem světa

mark
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejmladších dolarových miliardářů, zakladatel a CEO sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg, sesadil po dlouhé době z třetí pozice žebříčku nejbohatších lidí planety respektovaného investora Warrena Buffetta. Díky svému posunu se tak zařadil na třetí místo, hned za zakladatele Amazonu Jeffa Bezose a zakladatele Microsoftu Billa Gatese.

Celkové jmění Marka Zuckerberga překročilo díky poslednímu 2,4 procentnímu růstu akcií Facebooku 81,6 miliardy dolarů, tedy téměř 1,8 bilionu korun. Buffett se v žebříčku prestižního amerického serveru Bloomberg propadl na čtvrté místo s majetkem ve výši 81,2 miliardy dolarů.

Facebook od začátku roku čelil mnoha problémům v souvislosti s únikem a špatným nakládáním s daty a také nedostatečnou informovaností svých uživatelů ohledně soukromí a jeho přesného nastavení. Po největším propadu akcií za poslední dobu, kdy dosáhly hodnoty 152,2 dolaru na akcii se během včerejška dokázaly naplno zotavit a dostat se na historické maximum, přesněji na 203,2 dolaru.

buffett

Šestý nejbohatší člověk Warren Buffett

Na druhou stranu je potřeba dodat, že majetek Warrena Buffeta, majitele investičního fondu Berkshire Hathaway, klesá i kvůli jeho pravidelným příspěvkům charitativním organizacím. Ostatně Buffett se zavázal, podobně jako zakladatel Microsoftu Bill Gates, k odevzdání většiny svého jmění na dobročinné účely. Zuckerberg má se svými akciemi Facebooku podobný plán, 99 procent všech svých akcií chce přesunout do charitativní organizace Chan Zuckerberg Initiative, kterou vede s manželkou.

praha1

Přečtěte si takéNovela zákona chce zavést 5% poplatek ze sdíleného ubytování. Praha může získat 120 milionů ročněNovela zákona chce zavést 5% poplatek ze sdíleného ubytování. Praha může získat 120 milionů ročně

Vývoj akcií Facebooku za poslední rok:

Foto: Fortune Conferences / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym