Segway představil futuristické elektrické kolečkové brusle, které se umí samy vyvažovat

Filip HouskaFilip Houska

070218_SEGWAY_MP
0Zobrazit komentáře

Trend růstu elektrických dopravně-sportovních prostředků se zdá být k nezastavení. Boosted Boards vyrábí stylové e-skateboardy pro brázdění slunného kalifornského pobřeží, Bird staví na svých elektrických koloběžkách masivní byznys a elektrická kola jsou již tak zaběhlá, že je svět bere jako samozřejmost. Existuje však ještě jeden segment, který není elektřinou zcela obsazen – kolečkové brusle. A právě tam míří Segway.

Tento původem americký výrobce oblíbených “segwayů” nově představil zajímavou inovaci tradičních kolečkových bruslí, jejichž hlavní devízou je elektrický pohon. Novinka pod označením Segway Drift W1 má lákat zákazníky zejména na komplexní technologickou výbavu, konkrétně samobalancující systémy, které Segway dlouhé roky testoval na svých předešlých produktech a vlastní na ně přes 800 patentů. A patrně fungují dobře.

instagrammusic

Přečtěte si takéInstagram Stories využívá přes 400 milionů uživatelů. Nově do nich budou moci přidat hudbuInstagram Stories využívá přes 400 milionů uživatelů. Nově do nich budou moci přidat hudbu

Potenciální jezdce zcela nepochybně zaujme i designová stránka těchto bruslí. Jejich minimalistický černo-bílý vzhled sice může připomínat ony „kontroverzní“ boty se zabudovanými kolečky, které mělo před několika lety každé druhé dítě v obchodním centru, ale při bližším pohledu vypadají Segway Drift W1 spíše jako alternativní přeprava ze sci-fi filmů. Design bruslí je navíc také funkční, což dokazuje nejen malá váha a údajně odolné materiály, ale i protiskluzová maska na prostoru pro umístění nohou.

070218_SEGWAY_3

Všechny tyto prvky (včetně bezpečnostních certifikací jako CE a UL) tak tvoří pilotní výrobek zcela nové produktové řady Segwaye, který však patrně letos na trh ještě nevstoupí. Není známo, kdy přesně a za jakou cenu se do prodeje dostane, na druhou stranu by tyto otázky mohl zodpovědět letošní veletrh IFA v Berlíně. Tam představí 30. srpna Segway své brusle blíže a zapůjčí je k prvnímu testování. Jasněji by tedy mohlo být právě po této akci.

Pokus od InMotion

Segway Drift W1 nejsou jediným takovým produktem, který byl představen světu. Do prodeje se totiž koncem července mají dostat i elektrické kolečkové brusle od startupu InMotion, jenž se obecně na elektrické přepravní prostředky specializuje. Takzvané InMotion Hovershoes X1 nabízí maximální rychlost 11 km/h, přičemž na jedno dobití, trvající cca 90 minut, mají dojet přibližně 11 kilometrů.

InMotion-Hovershoes-5_1000x1500

Foto: Segway; InMotion

Diskuze (0)

Novinka

Anonym