Podívejte se do coworkingového prostoru The Distillery: Social Reactor v Brně
, /

Podívejte se do coworkingového prostoru The Distillery: Social Reactor v Brně

Podívejte se do coworkingového prostoru The Distillery: Social Reactor v Brně

V Brně v Pekařské ulici v budově bývalého lihovaru z 19. století už nějaký čas funguje industriální komplex s názvem The Distillery: Social Reactor, který v sobě kombinuje prvky coworkingového, eventového a obchodního prostoru a jehož cílem je podporovat mladé kreativce, podnikatele a freelancery. Architektonické a interiérové studio KOGAA nedávno dokončilo jeho kompletní přestavbu a takto vypadá finální výsledek…

„V postindustriálních městech často zůstávají nevyužité komplexy, budovy a brownfieldy, které už splnily své funkce, nic se v nich už neděje a jejich budoucnost je nejistá. Podobné prostory často čeká demolice a na jejich místě následná výstavba nových komplexů, které však kvalitou často nedosahují těch původních. V KOGAA Studio jsme se proto rozhodli pro tento bývalý lihovar najít nové využití a  přeměnili ho na společenský prostor s coworkingem. Komplex se tak stal živým místem, který hraje aktivní roli v městské i ekonomické přeměně této části města,“ říká KOGAA Studio.

Lokalita: Brno, Česká republika
Datum dokončení: 2018
Velikost: 650 m²
Design: KOGAA Studio
Fotky: Jakub Skokan and Martin Tůma / BoysPlayNice