Obrat brněnského letenkového startupu Kiwi.com překročil za minulý měsíc 2,5 miliardy korun

kiwi

Oliver Dlouhý, CEO Kiwi.com

0Zobrazit komentáře

Jeden z nejúspěšnějších českých startupů, brněnské Kiwi.com, které založil a vede 30letý Oliver Dlouhý, má našlápnuto na další slibný rok. Po více než dvojnásobném nárůstu v loňském roce, kdy Kiwi.com vygenerovalo tržby ve výši 700 milionů eur (17,7 miliardy korun), oproti 330 milionům eur (8,3 miliardy Kč) v roce 2016, trhá první polovina letošního roku prodejní rekordy, alespoň co se týče obratu.

Během května totiž Kiwi.com vytvořilo obrat ve výši 93,8 milionu eur, tedy 2,4 miliardy korun, a za minulý měsíc překročil poprvé od začátku roku obrat 100,2 milionu eur, respektive 2,6 miliardy korun. Vyplývá to z dat, které uveřejnil šéf brněnského startupu Oliver Dlouhý na svém Twitteru.

model3

Přečtěte si takéTesla poprvé překonala hranici 5000 vyrobených kusů Modelu 3 týdněTesla poprvé překonala hranici 5000 vyrobených kusů Modelu 3 týdně

Dlouhý zároveň přiznává, že výměnou za rapidní růst firma čelí problémům na poli zákaznické podpory, která jednoduše nestíhá nápor nových zákazníků. To chce Kiwi.com řešit nasazením 400 dalších lidí do týmu podpory, který by měl postupně požadavky odbavovat v rychlejším tempu i vyšší kvalitě. Do vedení startupu navíc začátkem července nastoupil David Pavlík, který dříve působil ve firmách jako SpaceX, Amazon či Netflix. V Kiwi bude pracovat na pozici šéfa informatiky (CIO).

Ke konci loňského roku navíc začaly poprvé vyplouvat na povrch nabídky ohledně možného prodeje Kiwi.com, kde by i přes akvizici zůstal jeho zakladatel Oliver Dlouhý ve vedoucí pozici. Nabídky se dle dostupných informací blíží 10 miliardám korun.

kiwi

Finanční injekce z evropských fondů

Na svůj rozvoj Kiwi.com získává finance nejen prostřednictvím zdravého cashflow, ale také evropských dotačních fondů. V plánu mezi lety 2014 až 2020 je získání celkem 238 milionů korun.

Foto: Kiwi.com

Diskuze (0)

Novinka

Anonym