Economia prodává Stahuj.cz a SW.cz společnosti Internet Info, provozující portály Lupa.cz a Podnikatel.cz

Michal PtáčekMichal Ptáček

antos

Jednatel společnosti Internet Info, Marek Antoš

0Zobrazit komentáře

Mediální dům Economia vydávající v Česku Hospodářské noviny a provozující zpravodajské servery iHNed.cz a Aktuálně.cz, se zbavuje 2 projektů ze svého internetového portfolia. Do rukou společnosti Internet Info, která vlastní například servery Lupa.cz, Měšec nebo Podnikatel.cz totiž za neupřesněnou částku předává portály SW.cz a Stahuj.cz.

Ty původně patřily k téměř prvním internetovým projektům české internetové skupiny Miton, která se v posledních letech jako investor podílela na projektech jako Slevomat, Rohlik.cz nebo Bonami. Internetový obchod se softwarem SW.cz a katalog aplikací Stahuj.cz Miton před lety prodal do rukou společnosti Centrum Holdings, kterou následně v roce 2013 koupilo právě vydavatelství Economia, díky čemuž se SW.cz a Stahuj.cz společně dostaly pod její křídla. Nyní přibližně po 5 letech tedy portály opět mění svého majitele.

strv22

Přečtěte si takéČeští STRV vytvoří za více než 6 milionů Kč novou platformu pro populární kryptoměnu DashČeští STRV vytvoří za více než 6 milionů Kč novou platformu pro populární kryptoměnu Dash

„Jsem rád, že se pro SW.cz a Stahuj. cz našel ideální partner, který bude tyto projekty v rámci svých aktivit dál rozvíjet. Marek Antoš a Internet Info jsou pro tento krok spolehlivým partnerem. Získané finanční i kapacitní zdroje budeme investovat do dalšího rozvoje placeného obsahu,“ komentuje prodej Roman Latuske, generální ředitel společnosti Economia.

Marek Antoš, jednatel společnosti Internet Info, která je novým vlastníkem obou portálů komentuje akvizici slovy…

„Značky Stahuj.cz a SW.cz, které se nyní potkají pod společnou střechou s naším portálem Slunečnice.cz, patří k tradičním a známým službám na českém internetu, proto je i do budoucna chceme zachovat. Chystáme se však investovat do modernizace jejich podoby a využít synergií, které se nabízejí,“ říká Marek Antoš, jednatel společnosti Internet Info.

stahu

Stahuj.cz

SW.cz a Stahuj.cz se nyní mimo jiné potkají pod společnou střechou s dalším tradičním projektem českého internetu, webem Slunečnice.cz. Právě tuto trojici má Internet Info v plánu zmodernizovat a následně využít vzájemné synergie.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym